Locaţia curentă este: Prima pagină / Ştiri / Întâlnire de planificare în cadrul proiectului FORTE

Întâlnire de planificare în cadrul proiectului FORTE

Delegaţie de monitorizare a proiectelor sociale în vizită la Patriarhia Română

În Sala Conventus a Palatului Patriarhiei a avut loc vineri, 3 februarie 2012, o nouă întâlnire de planificare şi coordonare în cadrul proiectului european "FORTE - Formare trainică pentru parteneriat social". Întâlnirea, la care au participat toţi membrii echipelor din ţară şi ai echipelor partenere din fiecare eparhie, între care și membrii echipei locale din eparhia noastră, a avut ca scop pregătirea etapelor care urmează pe parcursul a 12 luni în cadrul proiectului Forte.

 

În deschiderea întâlnirii, participanţii au primit o vizită pe proiect din partea unei delegaţii de monitorizare din cadrul Comisiei Europene, condusă de Philippe Hatt, şeful Unităţii pentru România, Malta şi Bulgaria, care monitorizează tot ce se întâmplă cu proiectele finanţate din Fondul Social-European.

A urmat o prezentare a proiectului, s-a discutat despre ceea ce înseamnă Fondul Social-European, cum e prezent în România şi cum va fi prezent în România în planificarea 2014-2020. După aceea, a urmat lucrul efectiv pe ceea ce înseamnă planificarea strategică a activităţilor proiectului pentru următorul an, care a început cu un curs de pregătire pentru toate echipele din ţară, explicarea conceptului de planificare şi felul în care se ajunge la dezvoltarea unei strategii pe termen mediu şi lung. "S-au avut în vedere mai multe obiective, printre care identificarea participanţilor la cursuri şi pregătirea primului curs de planificare strategică care se va desfăşura la sfârşitul lunii februarie. Planificarea este necesară pentru că trebuie să lucrăm într-un mod cât mai organizat, întrucât activităţile devin din ce în ce mai extinse, iar fără o planificare judicioasă nu vom putea îndeplini obiectivele proiectului şi, implicit, nu vom putea asigura o bună cheltuire a resurselor", a declarat părintele Dorel Nicolae Moţoc, consilier patriarhal şi secretar general al Federaţiei Filantropia.

 

Un nou centru naţional de formare continuă

 

O altă dimensiune importantă a întâlnirilor de ieri a fost legată de centrele de resurse. În ţară au început deja să funcţioneze opt din cele zece centre de resurse, unele dintre ele având constant activităţi consistente. În cadrul discuţiilor a fost făcută o prezentare a ceea ce s-a făcut, au fost extrase concluziile din prima perioadă şi au fost propuse activităţile pentru perioada următoare. O altă temă a discuţiei a fost noul Centru Naţional de Formare Continuă, care, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va funcţiona într-una din clădirile din apropierea Facultăţii de Teologie. "Se observă deci o apropiere între cele două forme de pregătire, teologică şi de formare continuă, care va fi tot cu bază teologică. Deja am început lucrările de amenajare a spaţiilor respective, urmând ca lucrările să continue până prin luna iulie. În paralel, vom lucra la dezvoltarea viziunii şi misiunii centrelor eparhiale din proiectul FORTE, în ceea ce priveşte incluziunea socială, pentru că dorim să umplem de sens şi să arătăm care este dimensiunea corectă de a înţelege ce înseamnă viziune şi misiune în ceea ce priveşte incluziunea socială", a mai adăugat părintele Dorel Nicolae Moţoc.

Dezvoltat de Federaţia Filantropia, în cooperare cu Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (IFI) şi Global Commercium Development, proiectul FORTE prevede dezvoltarea capacităţii organizaţionale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administraţiei Patriarhale şi a nouă eparhii din ţară, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel naţional.

 

Evenimentul în presă:

ziarullumina.ro

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social