Locaţia curentă este: Prima pagină / Ştiri / Seminarul “Instruire pentru viata independenta”

Seminarul “Instruire pentru viata independenta”

Persoanele cu dizabilităţi din Oradea au deprins abilităţi de viaţă independentă

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Sofronie, Episcopul Oradiei, la Fundaţia de Scleroză Multiplă din Oradea, în parteneriat cu Fundaţia Motivation Romania şi Asociaţia Filantropia, a avut loc în data de 02 iunie 2010, un seminarul de Instruire pentru Viaţă Independentă pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii din Judetul Bihor. Seminarul condus de specialiştii din cadrul Fundaţiei Motivation România a avut ca scop dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă a persoanelor cu dizabilităţi pentru facilitarea integrării sociale şi profesionale a acestora. Seminarul s-a adresat persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, membrilor familiilor acestora şi specialiştilor în servicii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi.

 

Evenimentul, la care au participat 15 persoane cu dizabilităţi, utilizatori de fotoliu rulant, a avut loc în cadrul proiectului „Roţile schimbării către Servicii Adecvate pentru Utilizatorii de Scaun Rulant”, finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala - USAID. Proiectul este implementat pe o perioada de 3 ani, în perioada 2009 – 2012 şi îşi propune să îmbunătăţească accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii din Romania la echipamente de mobilitate personalizate, prescrise în mod corect, prin crearea de servicii specializate la nivel regional privind echipamentele de mobilitate şi instruirea pentru viaţă independentă de tip peer group.

Prin acest proiect Fundaţia Motivation România a creat o reţea de echipe mobile în diferite regiuni din Romania, constand din instructori peer group (utilizatori de scaun rulant) şi terapeuţi, care furnizează servicii suport specializate pentru utilizatorii de scaun rulant, referitoare la: evaluarea, poziţionarea, prescrierea, distribuirea şi adaptarea echipamentelor de mobilitate şi instruirea pentru dezvoltarea abilitatilor de viaţă independentă. De asemenea, echipele regionale vor facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii la servicii de integrare socială şi profesională. Utilizatori de scaun rulant activi şi independenţi care au depăsit dificultăţile şi se bucură de o deplină integrare socială sunt instructori şi modele de urmat pentru beneficiarii proiectului, un concept unic de servicii implementat în Romania de Fundatia Motivation Romania.

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social