Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / De Paşti, adoptă un suflet / De Paşti, adoptă un suflet

De Paşti, adoptă un suflet

Program de sprijin pentru familiile aflate în dificultate

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociaţia Filantropia Oradea, Sectorul social-filantropic al Episcopiei Oradiei desfăşoară în Săptămâna Patimilor un program cu caracter social, intitulat „De Paşti, adoptă un suflet”.

 

Conceput ca un program de propovăduire a milei creştine şi a spiritului filantropic, proiectul "De Paşti, adoptă un suflet" este menit să vină în sprijinul comunităţii, implicând credincioşi, societăţi comerciale, organizaţii, colaboratori şi parteneri din cuprinsul Eparhiei Oradiei, într-un demers de împreună slujire a parohiilor ortodoxe şi promovare a valorilor creştin ortodoxe, într-o lume din ce în ce mai secularizată.

 

Aflat la cea de a doua ediţie, proiectul este iniţiat în acest an cu sprijinul părintelui Dan Lele, împreună cu angajaţii Penitenciarului din Oradea, un grup de persoane private de libertate din cadrul penitenciarului şi totodată cu participare Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, sar şi societăţi comerciale ca fabrica de zahăr SC Cristal Oradea SA şi SC Selgros SRL, care doresc să sprijine familiile aflate în dificultate, persoanele vârstnice, persoanele cu dizabilităţi.

 

Acţivitatea de distribuire a ajutoarelor este realizată sub coordonarea Centrului Social "Sfântul Mare Mucenic Gheoarghe", aflat în administrarea sucursalei Asociaţiei Filantropia Oradea din cadrul Parohiei Oradea Vii, unde Pr.Gheorghe Nemeş, în calitate de director de sucursală desfăşoară activităţi social filantropice, cum este şi programul de servire a mesei pentru un număr considerabil de persoane aflate în dificultate. Centrul beneficiază şi de sprijinul Pr.Lucian Roşu de la Parohia Ortodoxă Sf.Cruce Torino, care asigură un sprijin permanent cu bunuri necesare comunăţii persoanelor aflate în dificultate, cum ar fi articole de îmbrăcăminte, articole pentru igienă corporală (scutece pentru adulţi) şi multe altele. Pe lângă beneficiarii acestei sucursale a asociaţiei noastre sunt şi bolnavii de scleroză multiplă, imobilizaţi la pat, beneficiari ai centrului de scleroză multiplă din Oradea.

 

Invităm cu acest prilej pe toţi aceea care doresc să se alăture acestul demers filantropic să contacteze asociaţia noastră la tel: 0744/589877

 

Proiectul se va desfăşurat pe mai multe etape, după cum urmează:

BENEFICIARII DIN FAMILII:

  • familii monoparentale;
  • persoane cu dizabilităţi grave;
  • persoane cu afecţiuni cronice grave;
  • vârstnici cu nevoi speciale.

28 martie-01 aprilie - Organizarea a grupului de iniţiativă al proiectului, format din credincioşi interesaţi de această acţiune. Grupul de iniţiativă a delegat un reprezentant care a menţinut legătura cu echipa de coordonare de la nivelul Centrului Eparhial, pe tot parcursul implementării proiectului;

04-12 aprilie - Selectarea beneficiarilor şi efectuarea listei de cumpărături, s-a realizat de către grupul de iniţiativă, şi a cuprins cazuri sociale grave, aflate în situaţii de risc şi de marginalizare socială.

15-19 aprilie - Efectuarea cumpărăturilor, realizate în regim propriu sau într-unul din centrele comerciale partenere acestei acţiuni (Selgros Supermarket), prin intermediul grupului de iniţiativă . Selgros Supermarket a completa cadourile cu o donaţie în bunuri pentru fiecare parohie participantă.

 

Parterii acestui proiect :

Penitenciarului din Oradea - grupul de iniţiativă condus de Pr.Dan Lele, format din angajaţi şi deţinuţi.

SC Selgros SA

Tag-uri
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter