Locaţia curentă este: Prima pagină / Ceainăria Filantropia / Parohii orădene la Ceianăria Filantropia

Parohii orădene la Ceianăria Filantropia

Cu gândul la multiplicarea slujirii comunitare

Galerie foto

Marți, 20 mai 2014, Ceainăria Filantropia a avut ca invitați 6 preoți de la diverse parohii orădene, care au avut ocazia să cunoască mai bine activitatea Asociației Filantropia Oradea. În prima parte a întâlnirii, organizată într-un cadru non-formal, a fost prezentat programul Bursa Filantropia, care a adus la întâlnire tinerii bursieri, împreună cu exemplele frumoase de implicare comunitară ale acestora, așa cum a fost cazul inițiativei de tineret „Suflete Muzicale alături de Persoanele cu Scleroză Multiplă”, un concert caritabil organizat de unul dintre bursieri, Alexandru Lichinteanu împreună cu un grup de tineri inimoși. Tinerii bursieri au primit apoi bursele pentru luna în curs, sub formă de bonuri valorice, ca urmare a unui parteneriat închiat de Asociația Filantropia Oradea cu o Sodexo, într-un demers de eficientizare și gestiune transparentă a acestui program.

În continuare, a fost prezentată activitatea și serviciile oferite de asociație pentru sprijinirea parohiilor orădene în demersul de implicare comunitară. În acest sens, a fost prezentat biroul de asistență socială al asociației și principalele activități și programe ale acestuia, puse la dispoziția parohiilor, care pot să constitue comitete sociale al cărăr activitatea poate primi asistența gratuită a Asociației Filantropia Oradea. Fie că este vorba de identificarea nevoilor din comunitatea  parohială și identificarea de resurse pentru soluționarea punctuală a acestora, fie că este vorba de programe de sprijin structurate pe tipuri de beneficiari (copii, adulți, persoane cu dizabilități, tineret etc), fie că este vorba de participarea la programele deja în derulare ale organizației eparhiale, profesioniștii Asociației Filantropia Oradea sunt implicați direct și benevol pentru asistarea, formarea și sprijinul comiteltelor de inițiativă socială ale parohiilor.

Între programele în derulare ale Asociației Filantropia Oradea, care au fost prezentate în cadrul acestei ediții a Ceainăriei Filantropia, au fost Bursa Filantropia, Caravana Filantropia, Centrul de Informare și Consiliere pentru Cetățeni Străini, programul de inițiativă de tineret Impact, programul de prevenire a abandonului școlar din cadrul centrului de incluziune școlară de la Girițu de Criș. Un accent deosebit a fost pus asupra programului de voluntariat din cadrul spitalelor, un program inițiat de Părintele Augustin Bar, de la Spitalul Municipal Oradea, care dorește să identifice un număr de minim 10 voluntari pentru munca de infirmier și persoană de acompaniere pentru bolnavii din spitale.

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter