Locaţia curentă este: Prima pagină / Ştiri / Bursa Filantropia Oradea 2011-2012

Bursa Filantropia Oradea 2011-2012

Sprijin pentru copiii și tinerii cu oportunități scăzute

Inițiat cu binecuvântarea Preasfinției Sale Sofronie, Episcopul Oradiei, începând cu anul școlar 2011-2012, ca parte a Centrului de Resurse Filantropia Oradea, deschis în cadrul Proiectului FORTE al Patriarhiei Române, Programul de burse Filantropia Oradea se adresează elevilor sau studenților cu rezultate școlare bune, dar care au posibilități materiale reduse. Scopul programului este sprijinirea și promovarea educației la toate nivele în rândul tinerilor care nu pot suporta pe cont propriu costurile necesare studiilor. Pentru realizarea acestui scop Asociația Filantropia  îşi propune colaborarea cu diferite unităţi de învăţământ, asociaţii, fundaţii, centre sociale şi alte persoane fizice sau juridice în vederea acordării de sprijin financiar acestor tineri.

Bursierii sunt selecţionaţi prin concurs, indiferent de confesiune sau etnie, pentru a putea studia la nivel gimnazial, liceal și universitar în ţară în orice domeniu umanist sau ştiinţific.  Modul de atribuire a burselor și reconfirmarea lor în timp se bazează pe capacitatea tinerilor de a-și dovedi voința de a investi educațional în propriile lor persoane, în pofida unor condiții sociale defavorabile.

Un alt aspect important al programului de burse îl constituie promovarea participării active a parohiilor la acest program, care se pot implica prin propunerea de bursieri sau/și susținerea acestora, Centrului de Resurse Filantropia Oradea revenindu-i sarcina de a administra acest program, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Pentru acest an școlar, programul de burse oferă sprijin unui număr de 2 copii aflați la studii în Oradea, Iar parohiile implicate în program sunt:

  • Parohia Oradea Vii – Sucursala ”Sf.Mare Mucenic Gheorghe” din Oradea a Asociației Filantropia Oradea, prin grija părintelui Gheorghe Nemeș;
  • Parohia Băița – Prin grija părintelui Nicolae Bura.

Pentru detalii privind modul de acordare a burselor vizitați anunțul de acordare a bursei aici

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social