Locaţia curentă este: Prima pagină / Ştiri / Cursa Ratustelor 2010

Cursa Ratustelor 2010

Un eveniment de implicare comunitara pentru copii, familie si comunitate

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofonie, Episcopul Oradiei, Asociaţia „Filantropia” Oradea, în parteneriat cu Asociaţia „Plus” din Oradea, Fundaţia de „Scleroză Multiplă” Bihor, Fundaţia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Oradea, Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Judeţean Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Clubul „Rotary” Oradea şi Clubul „Rotaract” Oradea, a organizeazat, în ziua de Duminică, 13 iunie 2010, pe platoul din Piaţa Independenţei din Oradea, începând cu ora 17, prima ediţie a „Cursei Răţuştelor”, o întrecere între 5.000 de răţuşte din plastic, care vor pluti pe Crişul Repede, pe un traseu amenajat, pentru o cauză caritabilă, sumele strânse din adopţia răţuştelor, însumând peste 24000 RON, au fost  folosite pentru sprijinirea copiilor, tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi, asistaţi în centrele din cadrul reţelei de asistenţă socială „Evantai” a Episcopiei Oradiei: Centrul de zi „A.D.O.R.” pentru tinerii cu sindrom Down, Centrul „A.D.L.” pentru tineri cu dizabilităţi motorii, Centrul „A.H.P.” pentru tineri şi adulţi cu handicap psihic, Centrul „S.O.S. Autism” pentru copii şi tineri afectaţi de autism, Centrul „S.M.” pentru tinerii afectaţi de scleroză multiplă, precum şi activităţi sociale din cadrul unor parohii participante la acest eveniment, cum au fost Parohia Ortodoxă Tei, Parohia Ortodoxă Velenţa II.

Cursa propriu-zisă a avut loc pe un traseu amenajat pe râul Crişul Repede, pe porţiunea dintre Podul Intelectualilor şi Podul Ferdinand, iar activităţile socio-culturale şi de agrement s-au desfăşurat pe platoul din faţa Primăriei Oradea.

„Cursa Răţuştelor” este un eveniment comunitar socio-cultural şi caritabil, având ca scop promovarea familiei şi a spiritului participativ în rândul membrilor comunităţii, implicând toţi actorii comunitari, de la copii şi familiile lor, până la şcoală şi instituţii locale. La eveniment au participat peste 2000 de persoane şi un număr de peste 40 de sponsori şi parteneri locali. Pe lângă cursa propriuzisă, evenimentul a mai oferit un recital al fanfarei militare din localitate, un spectacol de muzică populară susţinut de elevi ai Liceului de Artă din Oradea, o şatefă ciclicstă pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos. De asemena parcul pentru copii de pe platoul evenimentului, pe lângă standurile cu oferte de educaţiei nonformală descise de diverse organizaţii şi centre de educaţie din oraş, a oferit şi diverse activităţi recreative pentru familiile participante. Participanţii la cursă au fost răsplătiţi cu premii deosebite, oferite de sponsorii evenimentului. Lista detaliată a premiilor şi câştigătorilor, dar şi multe alte informaţii, fotografii şi materiale de presă pot fi accesate pe pagina web la evenimentului la adresa: www.cursaratustelororadea.ro

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social