Locaţia curentă este: Prima pagină / Ştiri / De Crăciun, adoptă un suflet / Copii pentru copii

Copii pentru copii

"Oricine va primi, în numele Meu, pe unul din aceşti copii pe Mine Mă primeşte; şi oricine Mă primeşte, nu pe Mine Mă primeşte, ci pe Cel ce M-a trimis pe Mine." (Marcu 9,27)

Desfăşurată în perioada 10-14 decembrie 2010, sub semnul proiectului "De Crăciun, adoptă un suflet", iniţiat de asociaţia noastră, cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale Sofronie, Episcopul Oradiei, acţiunea copiilor de la Grădiniţa 28 din cartierul orădean Nufăru, a dorit să sensibilizeze părinţii comunitatea locală cu privire la nevoile şi suferinţele  unor semeni ai  noştri, copii care nu se pot bucura de căldura părintească nici măcar acum, la ceas de sărbătoare, cum sunt şi cei de la Centrul rezidenţial de tip familial Sf.Ecaterina, din satul Chiraleu. Despre strădania copiilor, ne mărturiseşte doamna educatoare a grupei mijlocii B, Elena Indrie, care ne oferă detalii despre organizarea acţiunii: "am confecţionat împreună cu copiii felicitări şi decoraţiuni de Crăciun, podoabe de brad, pe care le-am expus spre vânzare în holul grădiniţei. Pentru a atrage atenţia părinţilor şi a altor copii,  în holul în care s-a organizat expoziţia, am creat un ambient specific sărbătorilor de iarnă, cu colinde şi animatori. Astfel, renul lui Moş Crăciun, o Crăciunită şi un om de zăpadă îi invitau pe părinţi la expoziţie şi le prezentau exponatele. Părinţii şi copiii au fost impresionaţi de atmosfera creată şi au cumpărat cu plăcere exponatele noastre. Alături de noi au participat şi alte doamne educatoare:  Sanda Igna, Suciu Dana, Popa Ana, Adela Horga, Feneşi Adriana, Natalia Nistor,  Cornelia Krajcsi, Ionela Novac şi Olivia Iobagel care au lucrat cu copiii de la grupele lor, materiale pentru expoziţie.

 

Copiii au reuşit să adune 820 de Lei, pe care i-au donat Asociaţiei Filantropia Oradea, în vederea achiziţionării de cadouri, alimente şi bunuri pentru copiii de la Centrul Rezidenţial de Tip Familial Sf.Ecaterina din Chiraleu. Împreuna cu această donaţie, copiii au adresat urările lor de sărbători şi totodată au lansat promisiunea organizării unei vizite la centrul rezidenţial, însoţiţi de educatoare şi părinţi.

Tag-uri front, Craciun
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social