Locaţia curentă este: Prima pagină / Parohii active / Oradea - Zorilor / Cina bucuriei de Anul Nou

Cina bucuriei de Anul Nou

Porniți plugul, în grădină, / Să arăm pentru Lumină! / Ca din bob de grâu să iasă / Pâine pentru Sfânta Masă! / Dintru început, romanii / Aveau Liturghia Pâinii / Și pe câmp și la Altar / Cu dumnezeiescul Har ... / Slujitor era plugarul, / Ca și preotul, cu Harul ... / Erau purtători de Cruce, / Pe un drum fără rascruce! / Nu erau ramificații / Pe-unde să se-abată frații. / Se-nchinau la UNUL TATĂ / Și-aveau inima curată. / Cu sufletul de copii, / Purtau plugul pe campii! / Când era o sărbătoare / Toți mergeau la închinare. / Și spre seară, împreună, / Împleteau hora-cunună. / S-auzeau cântând mereu: / "Cu noi este Dumnezeu !" / Amin! / Care bucurie / Și la Domniile voastre să fie! / ÎNTRU MULȚI ANI 2020!

 

   La cumpăna dintre ani, persoanele vârstnice afectate de singurătate, din Parohia Ortodoxa Română Zorilor din Oradea au primit invitație și au venit, marți, 31 decembrie 2019, la ospățul bucuriei dăruit de comunitatea creștin ortodoxă de pe dealurile Oradiei, eveniment care a avut loc la așezământul social-filantropic din curtea bisericii.

   Cei 30 de participanți au gustat bucatelele alese: sarmale cu mămăliguță și ciuperci, friptură cu cartofi, prajituri și alte bunătăți, toate preparate cu mult drag de credincioșii din parohie și mai ales au primit mângâiere, cuvinte de încurajare și de zidire sufletească de la păstorul parohiei, care a oficiat slujba de Tedeum în seara trecerii dintre ani, moment de rugăciune la care au participat credincioșii din parohie, aducând slavă lui Dumneazeu pentru toate și rugându-L să lumineze noul an cu pace și belșug duhovnicesc și totodată să aline singurătatea bunicilor din parohie, care iată, cu un astfel de prilej, primesc afecțiune și uită de apăsările bătrâneților singure, așa cum ne mărturisește una dintre bunicile participante.

   Și pentru că agapa nu aduce bucurie doar pentru vârstnicii singuri, organizatorii au zitit un arc între generații și au oferit din belșugul mesei și copiilor aflați în dificultate și internați în centrul de îngrijiri din parohie.

   Activitatea social filantropică a fost organizată sub coordonarea domnișoarei Miruna Erdei, director al Sucursalei Zorilor a Asociației Filantropia Oradea, sucursală inițiată în comunitatea de Parohia Ortodoxa Română Zorilor din Oradea, care începând cu anul 2019 construiește lângă biserică o casă pentru 12 copii abandonați, cu sprijinul unui parteneriat comunitar larg, inițiat de organizația eparhială, Asociația Filantropia Oradea și aici dorim să menționăm contribuția unuia dintre parteneri, Fundației Sera România, care suportă cheltuielide de construire.