Fructele milosteniei au gust de cireșe
Troparul Înălțării:
Înălțatu-Te-ai întru slavă, Hristoase, Dumnezeul nostru, bucurie făcând Ucenicilor, cu făgăduința Sfântului Duh, încredințându-se ei, prin binecuvântare, că Tu ești Fiul lui Dumnezeu, Izbăvitorul lumii.
Izbăvitorul lumii, dar și al copiilor, a luminat cale noii sucursale ”Sf.Vasile cel Mare” de la Paleu a Asociațieie Filantropia Oradea cu o primă acțiune dedicată copiilor aflați în dificultate, mai ales a celor care locuiesc în mediul rural și se confruntă cu lipsuri materiale severe.
Sub genericul ”Fructele milosteniei au gust de cireșe”, cheamă pe toți aceeia care doresc să se alăturea acestei inițiative și pot să dăruiască bani, alimente sau bunuri care mai apoi să fie oferite copiilor din diverse localități rurale din Bihor de către grupul de voluntari ai Parohiei Ortodoxe Paleu și a noii sucursale.
Vă invităm să scuturăm împreună cireșul milosteniei peste copiii care nu pot ajunge la aceste daruri ale vieții.
Cei care doresc să se implice îi rugăm să se adreseze părintelui Vasile Cosmin Popa, de la Parohia Ortodoxă Paleu și director al sucursalei ”Sf.Vasile cel Mare” Paleu, tel: 0740/20 40 69.
Peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi, arată datele unui raport al Organizației Salvați Copiii și al Avocatului Poporului. România înregistrează și cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor din Uniunea Europeană.
Media în privința copiilor care trăiesc în sărăcie este de 5,9% în UE, în timp ce în România este de 21,5 procente. Deși în scădere, conform celor mai recente date estimate Eurostat, România rămâne statul european cu cea mai mare diferență la indicatorul sărăciei sau excluziunii sociale între copii și totalul populației.
O altă cifră îngrijorătoare este legată de faptul că 150.000 de copii merg seara la culcare fiindu-le foame, iar statistica include doar copiii care trăiesc în mediul rural.
Cei mai expuși riscului sunt, de departe, copiii care au doi sau mai mulți frați. Mortalitatea în rândul copiilor situează România pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată de două ori mai mare decât media Uniunii pentru populația între 0 și 19 ani.