Curs de calificare - îngrijitor copii
Supravegherea și îngrijirea copiilor este o muncă deosebit de complexă, care cuprinde sarcini şi activităţi diferite, ce trebuiesc corelate şi subordonate aceluiaşi scop. Pentru ca realizarea tuturor acestor sarcini să se facă la timpul potrivit şi în cele mai bune condiţii, ele trebuiesc planificate, deci prevăzute din timp.
Planificarea, dacă este concepută cu seriozitate şi simţ de răspundere, reprezintă o garanţie reală a desfăşurării corecte a muncii de îngrijire şi supraveghere a copilului.
Cursul de calificare în ocupaţia îngrijitor copii cuprinde o serie de cunoştinţe necesare în îngrijirea şi instruirea unui copil şi ajută la dezvoltarea unor abilităţi necesare în munca cu copiii, mai ales cu cei cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani, pentru a putea urmări şi asigura creşterea şi dezvoltarea acestora în limite normale.
Un îngrijitor la domiciliu trebuie sa fie in primul rând pregătit psihic pentru o astfel de meserie, sa cunoască foarte bine ce implica un astfel de job.
Modulele, care urmează să fie parcurse, sunt concepute pentru a asigura necesarul de cunoştinţe din domeniul social, medical și psihologic.
Pentru a putea sesiza orice situaţie nouă sau modificare survenită în starea copilului, îngrijitorul trebuie să fie capabil să cunoască starea generală normală a copilului, raportat la vârsta pe care o are acesta.
Aşadar, cursul va insista pe câteva linii directoare prin care părinţii sau cei care se ocupă de îngrijirea copilului (la domiciliu sau în sistem rezidenţial) pot sesiza dacă există anumite deficienţe în dezvoltarea copilului supravegheat.
Tip: curs de calificare nivel I.
Denumire calificare/ocupaţie : Îngrijitoare Copii.
Cod Nomenclator/COR al calificării/ocupaţiei : 5131.1.1.
Durata cursului este de 360 ore.
Nivel studii minim acceptat: studii generale (minim 8 clase).
Documentele necesare pentru înscrierea la curs sunt:
-copie CI ;
-copie certificat de naștere, copie certificat de căsătorie (daca este cazul);
-copie după ultima diplomă de studiu ,sau adeverință care atestă nivelul studiilor;
-adeverință medicală cu mențiunea clinic sănătos sau apt pentru curs.
Tip de certificat obţinut : Certificat de calificare profesională tipărit de Ministerul Muncii şi de Ministerul
Educaţiei în regimul actelor de studii. Certificatul de calificare profesională se eliberează însoţit de o anexă- suplimentul descriptiv- în care se precizează competenţele profesionale dobândite. Diploma obținuta in urma evaluării finale este pentru meseria îngrijitoare copii emisă de Ministerul Muncii și Ministerul Educației si Cercetării este recunoscută la nivel național și în statele membre ale Uniunii Europene, conform legislației.
Contact:
Ne puteți contacta prin e-mail la adresa centru@filantropiaoradea.ro, sau telefonic la numărul de telefon: 0747/06 42 88.