Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Centrul de resurse / Formare continuă / Cursuri de formare / Sesiune de informare ISU

Sesiune de informare ISU

adresat parohiilor din cuprinsul eparhiei

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în sala festivă a Protopopiatului Oradea, a avut loc, în 10 mai 2012, în cadrul Proiectului FORTE „Formare trainică pentru parteneriat social”, întâlnirea pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă la unităţile de cult. Acest proiect, realizat de Centrul de Resurse Filantropia Oradea propune o intervenţie structurată pentru sprijinirea şi dezvoltarea organizațională, în funcţie de caracteristicile şi priorităţile identificate la nivel local și eparhial.

În cadrul acestui modul de informare, care se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, a avut loc întâlnirea cu preoţii din Protopopiatul Oradea, prin care au fost prezentate diferite informaţi în legătură cu prevenirea situaţiilor de urgenţă. Cu această ocazie, I.S.U. Bihor, reprezentat prin Dl. Locotenent Horea Cheregi şi Dl. Marius Costin, au arătat celor prezenţi paşii de baza necesari pentru combaterea şi prevenirea situaţiilor de urgenţă la unităţi de cult. Printre acestea amintim: Documente specifice privind apărarea împotriva incendiilor; evidenţe specifice privind apărarea împotriva incendiilor; organizarea activităţii de apărare la locul de muncă; controlul respectării normelor de apărare împotriva incendiilor; reguli generale privind apărarea împotriva incendiilor la construcţiile de cult, etc.

De asemenea, vital pentru prevenirea şi combaterea acestor incidente sunt dotarea şi menţinerea în stare de funcţionare a mijloacelor de primă intervenţie, exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a celor de protecţie împotriva trăsnetelor, menţinerea liberă a căilor de acces şi evacuare, atât pentru participanţii la slujbe, cât şi pentru forţele de intervenţie.

Toate aceste măsuri au fost dispuse pentru a asigura climatul de siguranţă şi linişte pentru buna funcţionare a unităţilor de cult.

Urmează ca, în perioada următoare, astfel de întâlniri să se desfăşoare şi în celelalte trei protopopiate ale Eparhiei.

 

Reactii de presa:

Basilica.ro

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social