Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Centrul de resurse / Stiri resurse / Conferinta Nationala “Actualitati in Oncologia Pediatrica”

Conferinta Nationala “Actualitati in Oncologia Pediatrica”

9 aprilie 2011, Hotel Novotel, Bucuresti

Conferinta Nationala  “Actualitati in Oncologia Pediatrica”

9 aprilie 2011, Hotel Novotel, Bucuresti

 

 

Asociatia P.A.V.E.L. va invita sa participati la Conferinta Nationala “Actualitati in Oncologia Pediatrica” care se va desfasura în data de 9 aprilie 2011, în intervalul 9.00 -18.00.

 

Evenimentul este organizat de Asociatia P.A.V.E.L. in parteneriat cu Societatea Romana de Hemato-Oncologie Pediatrica si cu ajutorul Sanatatea Press Group pe partea de PR & Comunicare.

 

Conferinta îsi propune sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta atât copiii bolnavi de cancer, cât si medicii de oncologie pediatrica, sa ofere informatii de ultima ora asupra progreselor înregistrate în clinica si cercetare, dar si sa atraga atentia asupra numarului tot mai mare a cazurilor de cancer la copii în România. De asemenea, un alt aspect vizat în cadrul acestui eveniment se refera la nevoia de diagnostic precoce si de resurse pentru asigurarea unui tratament esential pentru acesti copii.

 

Evenimentul reuneste medici de elita în domeniul oncologiei si hematologiei pediatrice din tara noastra, asociatii de pacienti cu cancer, reprezentanti ai mass media, precum si invitati din partea autoritatilor si comunitatii. Printre speakerii prezenti la aceasta conferinta se numara:

 

§  Prof. univ.dr. Constantin Virgiliu Arion – seful sectiei de Pediatrie, Institutul Clinic Fundeni, medic primar pediatru

§  Prof. univ.dr. Baghiu Maria - Despina – Medic specialist oncolog pediatru Sef Compartiment Hemato – oncologie, Spitalul de Urgenta Târgu Mures

§  Conf. univ. dr. Monica Dragomir – sef sectie Oncologie Pediatrica, Institutul Oncologic Bucuresti

§  Conf.univ.dr. Smaranda Arghirescu – Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis

Turcanu”, Clinica III Pediatrie, Timisoara

§  Conf. univ. dr. Ingrid Miron – Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria”

– sectia de Hematologie si Oncologie Pediatrica, Iasi

§  Conf.univ.dr. Ladislau Ritli– Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu”, Clinica de Pediatrie, Departamentul de Oncohematologie, Oradea

§  Conf. univ. dr. Gheorghe Popa – Spitalul Clinic de Copii Cluj, Clinica Pediatrie II, Compartiment Oncopediatrie, Cluj

§  Dr. Anca Colita – medic oncopediatru, Institutul Clinic Fundeni, Bucuresti

§  Dr. Neamtu Stefania-  medic primar pediatru, Institutul Oncologic “Prof.dr.Ion Chiricuta”

§  Dr. Scurtu Cristian – Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie”  (Budimex), Sectia Oncologie, Bucuresti

 

dar si reprezentanti din partea organizatiilor de si pentru pacientii bolnavi de cancer, precum: Asociatia P.A.V.E.L., Hospice Casa Sperantei, FABC, Asociatia pentru Protectia Pacientilor, Asociatia "Impreuna pentru copiii bolnavi de cancer" - Tg. Mures, Societatea Romana de Cancer - Cluj, Asociatia "Salveaza Vieti", Asociatia Umanitara Alex. Damian - Cluj, Fundatia "Mereu Aproape", Asociatia 'M.A.M.E.'- Bucuresti, Grupul 'Terapia prin arta' (Asociatia Impotriva Cancerului) -Timisoara, Grupul 'Impart' (Fundatia de Sprijin Comunitar) - Bacau, Asociatia Româna pentru Preventia Cancerului (ARPC), Fundatie Raza Sperantei - Satu Mare,  ....

 

Un alt element important în cadrul conferintei îl constituie marturia unor tineri care au reusit sa învinga aceasta boala nemiloasa trecând peste obstacolele medicale si financiare. O lectie de viata de la tineri care au vazut o alta parte a vietii si au experimentat speranta si dorinta de a trai. Marturia lor va sta drept dovada în fata sustinerii importantei unui diagnostic precoce si urmarii unui tratament adecvat pentru cancerul la copii, pentru a creste speranta de viata.

 

Tot în cadrul conferintei va fi prezentata campania initiata de Asociatia P.A.V.E.L.: „ 1000 pentru viata”.  Campania „1000 pentru viata” înseamna parcurgerea unui traseu de 1000 km în România de tânarul student Iulian Novac de la Facultatea de Medicina din Cluj-Napoca, în scopul strângerii de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer. Campania va fi prezentata în cadrul Conferintei Nationale „Actualitati în Oncologie Pediatrica” si îsi propune ca prim obiectiv atragerea de sponsori, parteneri si participanti care sa sprijine desfasurarea manifestarii nationale.

 

Pentru a participa la eveniment, va invitam sa va înscrieti prin e-mail, la adresa:

comunicare@sanatateapressgroup.ro , comunicând numele persoanelor participante,

functia, organizatia /institutia si datele de contact. Termenul limita pentru înscrierea la eveniment este 4 aprilie 2011.

 

Va asteptam.

Cu consideratie,

 

prof. Olga Cridland,

Presedinta Asociatiei P.A.V.E.L. (asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer)

0765244416

 

Mai mult puteti afla din: http://www.sanatateatv.ro/oncologie-pediatrica/

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social