Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Centrul de resurse / Stiri resurse / Foști deținuți angajați de Federația Filantropia

Foști deținuți angajați de Federația Filantropia

Informare privind proiectul ”SOCIAL - Strategia de ocupare şi calificare prin învăţare şi activităţi pentru libertate”

Asociaţia "Filantropia" a Episcopiei Oradiei, membră a Federaţiei "Filantropia" a Patriarhiei Române, a organizat, miercuri, 12 decembrie, în sala festivă a Protopopiatului Oradea, activitatea de diseminare a proiectului social "Strategia de ocupare şi calificare prin învăţare şi activităţi pentru libertate" (SOCIAL).

 

Începând din octombrie 2009, Federaţia "Filantropia" a implementat acest proiect, în urma căruia Administraţia Naţională a Penitenciarelor împreună cu parohiile vin în sprijinul foştilor deţinuţi prin diminuarea inegalităţii de şanse în tranziţia de la penitenciar la viaţa socială şi de muncă. Alături de partenerii din ţară, proiectul se desfăşoară în colaborare cu parteneri din Italia: Ministero della Giustizia - Ufficio Esecuzione Penale Esterna; Ministero del Lavoro, Saluti e Politichi Sociali; Eupolis Lombardia - Instituto Superioare per la Ricerca, Statistica e La Formazione; Obiettivo Lavoro, Unione degli Assessorati alle Politiche Socio-Sanitare e del Lavoro. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Întâlnirea de la Oradea a fost coordonată de pr. Laurenţiu Lazăr, consilier social-filantropic al Episcopiei Oradiei, şi de Florina Rizoaica, reprezentantă a Federaţiei "Filantopia" a Patriarhiei Române. La eveniment au participat preoţi din Episcopia Oradiei, reprezentanţi ai Penitenciarului Oradea şi ai unor organizaţii nonguvernamentale din Oradea şi Bihor.

 

Reintegrarea deţinuţilor

În urma implementării programului, 124 de persoane aflate în detenţie au fost selectate şi formate în profesii de brutar şi patiser, beneficiind în toată această perioadă de consultanţă, consiliere, mediere, orientare profesională şi sprijin post-detenţie. Scopul principal al proiectului este reintegrarea în societate a deţinuţilor prin promovarea de modele alternative de sprijinire a ocupării şi dezvoltării de servicii pentru integrare în muncă; dezvoltarea angajabilităţii în entităţi ale economiei sociale şi generarea de locuri de muncă flexibile şi inovative.

"Proiectul construieşte o soluţie pentru foştii deţinuţi printr-o nouă metodologie inovativă, care aduce împreună cele mai relevante organizaţii care pot să sprijine aceste persoane, pentru a pune bazele unor schimbări sustenabile pe termen lung", a spus Florina Rizoaica. În viitor, investiţia realizată prin proiect va veni în sprijinul a peste 2.000 de beneficiari anual.

 

Reacții de presă:

Ziarul Lumina

Crișana

Tag-uri centru-resurse
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter