Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Centrul de resurse / Stiri resurse / Schimb de experienţă Alba Iulia

Schimb de experienţă Alba Iulia

Oportunități de colaborare între membrii Federației Filantropia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, episcopul Oradiei, o delegație a Asociației Filantropia Oradea, a participat în perioada 25 februarie - 1 martie 2013, la un schimb de experienţă privind serviciile sociale, găzduit de Arhiepiscopia Alba Iulia.  La acest schimb au fost prezenţi reprezentanți ai Asociației Vasiliada Craiova și Asociației Vasiliada Tg. Jiu,  Asociației Porolissum Zalău, Asociației Filantropia Severin, Asociaţiei Letca Nouă, Asociației Filantropia Oradea, reprezentată de Florin Sebastian Badale, psiholog.

Participanţii au fost primiţi de către  părintele Ignat Nicolae, consilier social-misionar.  În cadrul evenimentului gazdele au prezentat serviciile sociale din cadrul eparhiei: Aşezământul Social „Sf. Meletie” Alba Iulia,  Aşezământul Social „Sf. Filofteia” Silivaş, Aşezământul Social „Sf. Serafim de Sarov” Războieni, Aşezământul Social „Sf. Mc. Ciprian” Ocna Mureş, Aşezământul Social „Sf. Veronica” Dumbrava, Casa de tip familial „Izvorul Tămăduirii” Orada de Jos, Casa de tip familial „Adolescenţa” Oarda de Jos, Centrul Social de Urgenţă Alba, Centrul de Resurse Dynamis.

Dinamicitatea, deschiderea și onestitatea, dorința de a împărtăși atât lucrurile bune cât și ceea ce nu este recomandat în anumite situații, a tranformat schimbul într-o reală experiență de învățare. Astfel s-a putut beneficia de vasta experiență a mai multor  coordonatori de centre și s-au putut realiza contacte, pentru viitoare colaborări în vederea dezvoltării, optimizării unor structuri similare.

De asemenea, la sfârșitul vizitei, informațiile au fost sintetizate de către d-na Nicoleta Neofit, din partea IOCC România (unul dintre organizatori) și s-au pus bazele unor planuri de viitor în ceea ce privește colaborarea dintre asociațiile membre ale Federației Filantropia, la nivel de specialiși care activează în cadrul acestora.

Schimbul de experienţă a fost organizat în cadrul proiectului „Împreună pentru servicii sociale mai bune - Construirea capacităţii organizatorice a unei reţele naţionale de ONG-uri creştine“, finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter