Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Centrul de resurse / Stiri resurse / Update - Modificarea legii subvențiilor pentru ONG-uri

Update - Modificarea legii subvențiilor pentru ONG-uri

Rezultatele întâlnirii dintre reprezentanții ONG și mediul public

Miercuri, 20 februarie 2013, Comisia pentru munca, familie si protectie sociala din Cadrul Senatului Romaniei a dezbatut Proiectul de lege privind subventionarea serviciilor sociale (nr. 440/2012). In cadrul sedintei au avut interventii pe acest subiect din partea unui reprezentant al Secretariatului pentru Culte, Secretarului de Stat in cadrul Ministerului Muncii, Codrin Scutaru, si reprezentantii FDSC.

In timp ce reprezentantii Secretariatului pentru Culte si Ministerului Muncii au sustinut initiativa în forma depusă, FDSC a evidentiat in numele celor 112 organizatii semnatare, efectele grave pe care propunerea de lege in forma actuala le va aduce beneficiarilor de servicii sociale. Pentru a asigura o mai buna intelegere a aspectelor discutate FDSC a pus la dispozitia Senatorilor rezultate ale cercetarilor recente in domeniu, care scot in evidenta sub finantarea publica a furnizorilor privati de servicii sociale.

O parte din membrii Comisiei au exprimat direct sustinerea pentru propunerile organizatiilor neguvernamentale si au solicitat Ministerului Muncii un studiu de impact care sa reliefeze repercusiunile legii asupra furnizorilor de servicii sociale.

In cadrul Comisiei a fost votata amanarea termenului de avizare pentru 13 martie 2013, interval in care membrii Comisiei vor analiza in profunzime amendamentele propuse si vor solicita discutii directe cu semnatarii daca este necesar.

 

Sursa: www.stiriong.ro

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter