Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program de voluntariat / Pr.Augustin Bar, premiat la cea de-a III-a ediție a Galei Voluntariatului din Oradea

Pr.Augustin Bar, premiat la cea de-a III-a ediție a Galei Voluntariatului din Oradea

Administraţia Socială Comunitară Oradea, prin Centrul Unic de Voluntariat Comunitar Oradea, a organizat ieri, 25 februarie 2015, a treia ediţie a „Galei Voluntariatului în domeniul social".

Evenimentul a avut loc în Sala „Florica Ungur" din Oradea şi a adunat peste 170 de voluntari în domeniul social, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din municipiul Oradea, ai societăţilor comerciale, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, pentru a le recunoaşte contribuţia la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi pentru a le evidenţia sprijinul oferit comunităţii din care fac parte.

Evenimentul a fost dedicat în exclusivitate voluntariatului, având ca unic scop promovarea celor care îşi dedică o parte din timpul lor pentru a-şi ajuta semenii, oameni aflaţi în nevoie, care au nevoie de sprijinul comunităţii, iar anul acesta, Asociația Filantropia Oradea a fost prezentă prin strădaniile unuia dintre cei mai harnici voluntari, părintele Augustin Bar, slujitor al altarului ca și capelan la Spitalul Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curtean” din Oradea, unde a inițiat și dezvoltat o generoasă mișcare de voluntariat pentru sprijinirea celor suferinzi.

În deschiderea Galei, Directorul ASCO, Arina Moş a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru implicarea lor în domeniul social şi în special voluntarilor care îşi rup zi de zi din timpul lor liber pentru a fi alături de oameni aflaţi în nevoie, pentru a le oferi ajutorul lor, fără a cere sau a aştepta ceva în schimb. În acest fel, voluntarii dăruiesc o parte din sufletul lor, arătând că le pasă de fiecare om aflat în suferinţă.

În cadrul Galei au fost premiaţi 16 voluntari, 14 organizaţii neguvernamentale şi 2 societăţi comerciale pentru activitatea de voluntariat desfăşurată pe parcursul anului 2014 .

Voluntarii premiaţi au fost: Achim Miriam - Fundaţia Hospice Emanuel, Ilisie Lavinia Teodora - Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf, Bar Augustin - Asociaţia Filantropia Oradea, Galiş Cosmin - Asociaţia Down Oradea, Agoston Ildiko - Comunitatea Surorilor Franciscane, Bat Denisa - Fundaţia People to People, Manoil Doiniţa - Fundaţia de Scleroză Multiplă, Tarţa Georgeta - Asociaţia Handicapaţilor Psihici Bihor, Attila Kulus - cel mai bun voluntar din partea firmei Faist Mekatronik, Ciuciuc Andrada - cel mai bun voluntar din partea firmei Shinheung Electronics România, Keskey Gyongyi - cel mai bun voluntar al Asociaţiei Ramiluk, Moisin Claudia - Asociaţia S.O.S. Autism, Ifimie Anişoara - Fundaţia Casa Minunată, Vâşcan Alina - Societatea de Binefacere Don Orione, Daniela Pâncotan - Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, Ciupa Valeria - Uniunea Femeilor Bihor.

Cu sprijinul Teatrului Regina Maria, celor 16 voluntari desemnaţi la această a treia ediţie a Galei Voluntariatului ca fiind cei mai buni voluntari ai anului 2014, le-au fost dăruite bilete gratuite pentru spectacole de teatru din stagiunea acestei primăveri.

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social