Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program de voluntariat / Programul Christian Foreward / Voluntari americani în sprijinul Asociației Filantropia Oradea

Voluntari americani în sprijinul Asociației Filantropia Oradea

Asociația Filantropia Oradea a beneficiat de sprijinul unui proiect de voluntariat inițiat de organizația americană Christian Foreward – Southeast Asia, coordonată de doamna Anne L.Press, care în acest an se află la a treia ediție. Dacă în ani precedenți cei 16 voluntari participanți la acest program au sprijint liceul Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, unde au renovat biblioteca școlii în anul precedent, apoi în Beznea, comuna bratca au reabilitat parte din gospodăria centrului de servicii sociale pentru tinerii cu dizabilități asistați de Asociația Filantropia Oradea în parteneriat cu Fundația de Scleroză multiplă, în anul 2017, cei 7 voluntari prezenți au participat la activități de pregătire pentru deschidere a Căminului pentru persoane Vârstnice din Ponoară, unde au realizat activități de curățenie, amenajare a curții și pregătirea stocului de lemne pentru iarna 2017-2018. 

 

Totodată, voluntarii americani au mai participat la reabilitarea noii clădiri a Asociației Filantropia Oradea din Bratca, care va fi pregătită pentru organizarea unui spațiu de recuperare pentru beneficiarii centrului CRRPAD Bratca. în acest imobil vor fi amenajate o sală de kinetoterapie, ergoterapie, psihoterapie. În acest sens, voluntarii americani au donat 4000 de lei pentru achițiționare de materiale pentru renovarea spațiilor amintite.

 

Voluntarii americani au mai participat și la programul ”Masa Săracilor”, oferind sprijinul lor pentru prepararea și distribuirea mesei unui număr de 40 de beneficiari.

 

Proiectul este la a treia ediție, fiind înscris într-un program de colaborare inițiat în anul 2015, prin semnarea unui acord de colaborărilor dintre organizația americană Christian Foreward – Southeast Asia și Asociația Filantropia Oradea. Ediția din acest an a trezit și interesul instituțiilor media din Oradea, care au realizat un material de știri, care poate fi urmărit la adresa următoare:

http://www.digi24.ro/regional/digi24-oradea/patron-de-restaurante-din-sua-voluntar-la-un-centru-de-batrani-in-bihor-789123

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social