Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program de voluntariat / Stagii de Voluntariat European / Poveste de voluntar european

Poveste de voluntar european

Amintiri cu Ramona despre stagiul ei în Portugalia

Despre Portugalia........numai de bine!


As putea incepe fără să greșesc cu: "a fost odată ca niciodată", pentru că experiența mea în Peniche e parcă ruptă din cărițile cu povești. Acolo timpul își pierde valoarea și visurile prind contur............ și totuși a fost real.
Trei săptănâi care s-au transformat într-o experiență de-o viață. Peniche e un orășel rupt din rai, iar locuitorii lui sunt pe masura celor care ajung acolo. Nici un sentiment nu este mai minunat decât cel de iubire. Fie iubirea de oameni, de părinți, de copii, de Dumnezeu; cu toții avem nevoie de ea zi de zi. S-au cautat mereu metode de îmbunătățire prin care să se ofere și să se primească dragostea. Voluntarii au găsit cu siguranță cea mai buna metodă pentru că ei înșiși sunt iubirea în mișcare.
Oportunitatea de a cunoște oameni noi, din medii diferite a fost primul imbold care m-a condus spre voluntariat. Însă munca cu copiii avea să-mi redirecționeze aspirațiile.Nimic nu m-a provocat mai mult decat dorința de a dăruii copiilor o experiență la fel de frumoasă cum doar țara lor reușea.
Azi Portugalia înseamnă pentru mine: oameni ospitalieri, copii jucăuși, pescăruși, ocean, nisip................ și multă fericire care îmi hrănește sufletul ori de câte ori spun E.V.S.!
Fii voluntar!
*******************************************
Ramona a beneficiat de un stagiu de voluntariat în Portugalia în cursul anului trecut. Poți fi și tu un voluntar european ”trimis în lume” de organizația noastră.
Vezi mai jos detalii despre programul nostru de voluntariat european.
Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social