Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Birou Unic de Angajare persoane cu dizabilitati / Eveniment de constientizare a egalitatii de sanse

Eveniment de constientizare a egalitatii de sanse

Eveniment de constientizare privind egalitatea de sanse , drepturile persoanelor cu dizabilitati la munca si beneficiile pe care le au angajatorii in procesul de integrare a persoanelor de integrare a persoanelor cu dizabilitati.

Joi, 4.10.2012, a avut loc in sala "Gen. Traian Moşoiu" a Primariei Municipiului Oradea un eveniment de constientizare privind egalitatea de sanse, drepturile persoanelor cu dizabilitati la munca si beneficiile pe care le au angajatorii in procesul de integrare a persoanelor de integrare a persoanelor cu dizabilitati, eveniment realizat in cadrul proiectului RESCUE, Infiintarea unei Retele de Economie Sociala destinata integrarii profesionale a persoanelor cu dizabilitati, pornind de la experienta si buna practici in Uniunea Europeana.

La intalnire au fost prezenti reprezentanti ai ONPHR, ai partenerului acestora EURO LINK-domnul Mimis Ravanis, ai autoritatilor locale-doamna Florica Chereches, ai DGASPC, ai -AJOFM - domnul Lintu Ilie, ai firmelor care au angajat persoane cu dizabilitate sau ai altor firme care si-au manifestat interesul pentru eveniment.

 

Domnul Mihnea Florea, moderatorul intalnirii, a subliniat importanta angajarii persoanelor cu dizabilitatii si a prezentat succint activitatea proiectului, apoi s-au prezentat exemple de bune pactici de catre AJOFM.

Economia sociala a fost prezentata ca alternativa si posibilitate de promovare si autofinantare a activitatilor pentru persoanele cu diazabilitate.

Activitatea Biroului Unic din Oradea, a serviciilor destinate persoanelor cu dizabilitate cat si pentru angajatori, a fost prezentata de coordonatoarea acestuia, doamna Simona Abrudan.

Nu in ultimul rand s-a discutat despre sustenabilitatea proiectului dupa finalizarea finantarii si importanta continuarii activitatii pentru comunitatea oradeana.

 

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter