Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Birou Unic de Angajare persoane cu dizabilitati / Inaugurare Birou Unic de angajare a persoanelor cu dizabilitati

Inaugurare Birou Unic de angajare a persoanelor cu dizabilitati

Un nou birou in reteaua nationala RESCUE coordonata de ONPHR

Federaţia ONPHR (Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România), alături de Asociaţia Filantropia Oradea,  a inaugurat, în data de 23 martie 2012, Biroul Unic fix şi mobil pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi din Oradea, situat in str. Ady Endre, nr. 26, Ap 8A. Evenimentul, la care au particiat persoane cu dizabilitati, voluntari si reprezentanti ai partenerilor locali (AJOFM, ASCO, DGASPC, Asociatia Romano-Germana Alsterdorf, Asociatia Down Oradea, Asociatia Deficientilor Locomotori Bihor, Asociatia Femeilor Ortodoxe Romane din Episcopia Oradiei, Fundatia de Scleroza Multipla Bihor) a fost organizat în cadrul proiectului „RESCUE - Înfiinţarea unei Reţele de Economie Socială destinată integrării profesionale a persoanelor cu dizabilităţi, pornind de la experienţe şi bune practici în Uniunea Europeană” – ID 57994, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Serviciile Biroului Unic fix şi mobil de angajare se adresează persoanelor cu dizabilităţi din regiune, aflate în căutarea unui loc de muncă. Astfel că, persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de servicii de ocupare (servicii de informare şi consiliere, servicii de mediere a muncii pe piaţa internă) precum şi servicii sociale (informare şi orientare, consiliere socială, integrare profesională, sprijin şi orientare pentru integrarea, readaptarea şi reeducarea profesională) De asemenea, în cadrul Biroului Unic vor fi oferite şi servicii pentru angajatori. Companiile care doresc să angajeze persoane cu dizabilităţi sunt încurajate în acest proces, prin oferirea de consultanţă şi consiliere gratuită care să sprijine atât angajarea persoanei cu dizabilităţi potrivită cerinţelor postului, cât şi integrarea acesteia la locul de muncă.

 

Reactii de presa:

Trinitas TV

Crisana

Jurnalul bihorea

Basilica.ro

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter