Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Centre sociale proprii / Centrul de recuperare și reabilitare persoane cu dizabilități Bratca / Tabără de vară pentru tineri cu dizabilități în Azerbaijan

Tabără de vară pentru tineri cu dizabilități în Azerbaijan

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația Filantropia Oradea a participant în perioada 20 - 29 iulie la un proiect internațional care promovează în mod activ abilitățile persoanelor cu dizabilități și se preocupă de promovarea unei imagini pozitive și reale a acestora. Proiectul a avut loc în Azerbaijan și a fost coordonat de organizația germană GEB Education and Mobiliy in Europe. România, reprezentată prin Asociația Filantropia Oradea, a participat alături de alte 9 țări: Franța, Germania, Portugalia, Spania, Bulgaria, Polonia, Rusia, Republica Moldova și Azrbaijan la un program destinat integrării persoanelor cu dizabilități la nivel european.


Schimbul de tineret We can Do It, aflat deja la a 12-a ediție, la care au participat un număr de 60 de tineri cu și fără dizabilități a avut loc în cadrul programului Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană.


La acest schimb, care este recunoscut ca fiind cel mai mare la nivel european, au participat doi tâneri cu dizabilități din cadrul Centrului de Recuperare si Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Bratca, și trei tineri incluși în programul Bursa Filantropia a asociației noastre. Participanții asociației noastre au avut ocazia să demonstreze împreună cu ceilalți participanți cu dizabilități că este timpul și locul să recunoaștem abilitățile persoanelor cu dizabilități, căci fiecare om este o valoare și poate contribui, într-un mod constructiv la dezvoltarea societății în care trăiește.


Participanții au lucrat în echipe mixte în cadrul unor ateliere tematice de fotografie, teatru, dans, ceativitate, muzică, media, au interacționat cu comunitatea locală din Azerbaijan, au vizitat obiective turistice de intres din această țară au organizat și împărtășit elemente culturale din fiecare țară și s-au împărtășit momente de neuitat.

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter