Campania națională Ștafeta Ciclista SM

„Ştafeta ciclistă Scleroză Multiplă (SM)” a ajuns vineri, 24 mai, la Oradea. Pornită de la Iaşi în data de 21 mai 2019, ştafeta mesajelor de încurajare a poposit în mai multe oraşe din ţară: Piatra Neamţ, Timişoara, Bistrița, Craiova şi în 30 mai va fi la Alba Iulia.

 

Cu mesajul „Mobilizează şi uneşte oameni!”, membrii comunităţilor locale de pe traseul ştafetei cicliste, s-au alăturat voluntarilor bicicliști, făcând ca „vocea lor” să fie auzită de către toţi.

„Campania, la a VIII-a ediţie, este organizată de către Asociaţia de Scleroză Multiplă din România (ASMR), Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor și Asociația Filantropia Oradea cu scopul încurajării şi sprijinirii grupurilor locale de pacienţi, pentru acceptarea şi acomodarea lor la această condiţie de viaţă şi nu în ultimul rând pentru prevenirea autostigmatizării generate inevitabil de această boală. 

Traseul „Ștafetei cicliste SM” a trecut pe la mai multe instituții locale, atât din Oradea, cât și din alte localități de pe traseu, iar reprezentanții acestora au transmis mesaje de încurajare celor afectați de scleroză multiplă. Mircea Mălan, viceprimarul Municipiului Oradea susține campania națională a pacienților afectați de scleroza multiplă. „Orice greutate și necaz poate lua în viață și o întorsătură benefică”, este mesajul de încurajare al viceprimarului. Dealtfel, Primăria Oradea este cel mai mare susținator al acestor pacienți, în Oradea funcționând singurul centru de zi pentru pacienții cu SM, susținut semnificativ de municipalitatea Oradiei.

 

Echipa de proiecte europene a Primăriei Oradea, fruntașă pe plan național, cea care s-a ocupat și de reabilitarea și extinderea singurului centru de zi SM din România, susține în continuare campania comunității SM. Mesajul lor, regăsit în buchetul de ștafetă, este: „Always keep smiling”!

 

 

„Ștafeta ciclistă SM” a ajuns și la Școala Generală Avram Iancu din Oradea, elevii având ocazia să se plimbe cu bicicleta SM și să transmită mesaje de încurajare pacienților cu SM.


Compartimentul de Evaluare și Promovarea Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor este un alt punct atins de „Ștafeta ciclistă SM”. „Iubire, credință, nădejde și dragoste”, este mesajul acestui colectiv, mereu implicat în promovarea sănătății și dedicat profesiei. Centrul Național de Tratament SM de la Oradea, coordonat de Prof. Dr. Rodica Sabău, este un alt punct atins de „Ștafeta ciclistă SM”.

 

Ediția din acest an a adunat mai bne de 1000 de mesaje de încurajare pe traseun început la Iași, continuat la Piatra Neamț, Bistrița și care după Oradea s-a oprit la Timișoara, Craiova și în cele din urmă la Alba Iulie, unde au fost expuse mare parte din mesajele înscrise pe flori din carton.

 

Mișcarea SM din România încearcă să solidarizeze pacienții afectați de această maladie și să faciliteze sprijinul comunității pentru sprijinirea acestor persoane în vederea îmbunătățirii condiției de viață a acestora.

 

Sursa: Bihon.ro

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter