Colindul locuirii împreună

Serbarea de Crăciun a Centrului de Servicii Sociale pentru Persoanele cu Dizabilități

”Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat;

în temniţă am fost şi aţi venit la Mine”. Matei 25, 36.

 

 

Galerie foto facebook

(necesita logare pe contul personal)

 

 

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Sofronie Episcopul Oradiei, centrul de zi cu hramul ”Acoperământul Maicii Domnului”, adresat persoanelor afectate de scleroza multiplă, a găzduit și în acest an un moment festiv închinat Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos.

 

La acest eveniment, care a avut loc în data de 19 decembrie 2013, ora 10, la sediul fundației (str. Buzăului, nr. 2B), au participat persoanele afectate de scleroza multiplă, alte afecțiuni neurologice și dizabilități asociate, aparținătorii acestora, dar și reprezentanți asociațiilor partenere: Asociația Filantropia Oradea, Asociația Safir, AFOREO. De asemenea, au fost invitați la eveniment sponsorii și voluntarii centrului, care au fost alături de fundație pe parcursul anului 2013.

Programul de colinde a fost oferit de grupul de colindători de la Liceul Ortodox ”Roman Ciorogariu” din Oradea, conduși de părintele diacon Ștefan Lacatoș, urmați de grupul folcloric de la Liceul de Arte din Oradea, coordonat de doamna profesoara Aurica Bonțu, care au adus multă bucurie și căldură în sufletele celor prezenți, și care la rândul lor au găsit să răsplătească darul colindătorilor cu ropot de aplauze, dar și cozonaci și bucate alese.

 

În încheierea serbării, Asociația Safir, a dăruit pachete cadou, oferite de membrii acestei organizații tuturor persoanelor cu dizabilități prezente și celor asistate la domiciliu de centrul de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități, completând astfel acțiunea ”De Crăciun, adoptă un suflet!”, inițiată de Asociația Filantropia Oradea pentru persoanele aflate în dificultate din Oradea, între care sunt incluși și beneficiarii centrului de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități al Fundației de Scleroză Multiplă Bihor. Tot în cadrul acestei acțiuni și tot pentru centrul de zi, și-au mai adus o contribuție foarte consistentă mai multe grupuri de voluntari tineri, elevi ai celor 12 școli și licee implicate, care au inițiat câte un atelier de cadouri și produse de Crăciun realizate manual, pe care le-au valorificat în cadrul unor târguri cu specific, organizate în școală de elevi, sau în afara școlii, sumele colectate fiind oferite centrului de zi.

 

La această acțiune au participat următoarele școli și licee, dar și grădinițe:

Liceul Teologic Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu”

Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”

Liceul Teoretic ”Partelie Cosma”

Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea

Colegiul Național ”Emanuil Gojdu”

Colegiul Național ”Iosif Vulcan” Oradea

Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” Oradea

Liceu Teoretic Aurel Lazăr

Liceul de Artă ”Francisc Hubik” din Oradea

Școala Generală ”Nicolae Bălcescu”

Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Oradea

Grădinița 28 din Oradea

 

Mai multe detalii despre contribuția copiilor și tinerilor am inclus în materialul despre acțiuniea ”De Crăciun, adoptă un suflet!”.

 

Mulțumim tuturor pentru că ne-au fost alături și le urăm ca Lumina Sfântă a Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, să le deschidă cămările darului și binecuvântării cerești, pe măsura dărmiciei sufletelor lor.

 

Echipa centrului

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social