Ștafeta Ciclistă SM

Inițiativă dedicată persoanelor afectate de scleroza multiplă
În perioada 24-29 mai, Asociaţia „Filantropia“ Oradea, membră a Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române, organizează, în parteneriat cu Societatea de Scleroză Multiplă din România, în premieră, prima ştafetă ciclistă naţională SM, de conştientizare publică a maladiei sclerozei multiple.
Campania are scopul de a ajuta, prin colectarea de fonduri, persoanele care suferă de scleroză multiplă, în cadrul săptămânii dedicate celor afectaţi de această boală, având ca punct culminant Ziua Mondială a sclerozei multiple, pe 29 mai. Se estimează că, la nivel naţional în România sunt între 8.000 şi 10.000 de persoane care suferă de maladie, iar în judeţul Bihor sunt înregistrate oficial 350 de persoane.
Evenimentul a debutat la Oradea, vineri, 24 mai, în Parcul „1 Decembrie“, unde s-a dat startul ştafetei, în prezenţa a numeroşi tineri şi copii cu biciclete, care au venit, împreună cu părinţii lor, pentru a fi alături de cei cinci membri ai ştafetei care au pornit spre Bucureşti. Organizatorii, în colaborare cu Asociaţia „Filantropia Ortodoxă“ Sibiu şi Asociaţia „Filantropia Ortodoxă“ Alba Iulia, au dorit să realizeze un eveniment recreativ itinerant, de tip ştafetă ciclistă, organizat în cinci reşedinţe de judeţ şi Bucureşti (Oradea, Bistriţa, Alba Iulia, Sibiu, Râmnicu Vâlcea) şi Bucureşti, cu participarea voluntarilor, copiiilor, tinerilor şi familiilor acestora, într-un demers comunitar de susţinere a cauzei persoanelor afectate, pentru înfiinţarea reţelei naţionale de grupuri de suport.

Suporterii bicicliști

În cadrul evenimetului, cinci voluntari biciclişti, studenţi la specializarea Kinetoterapie în cadrul Universităţii din Oradea, au pornit într-o ştafetă ce leagă cinci localităţi din România, în care membrii comunităţii locale, utilizând propriile biciclete, se alătură, ca suporteri, bicicliştilor, într-un tur simbolic şi recreativ, organizat într-un parc central din fiecare localitate, pentru a motiva echipa ştafetei şi a le înmâna mesaje de încurajare către cei afectaţi de boală.
După efectuarea turului simbolic, în sunetul clopoţeilor de bicicletă, echipa ştafetei merge spre următoarea destinaţie din traseul naţional, purtând ca ştafetă, mesajele şi fotografiile de încurajare pe care le vor culege până la punctul terminus, Parcul Herăstrău din Bucureşti. Suporterii biciclişti care se alătură acestei iniţiative susţin demersul campaniei prin participarea la o tombolă a ştafetei, iar fondurile rezultate vor fi utilizate pentru sprijinirea bolnavilor.
Detalii despre eveniment pot fi găsite pe pagina de facebook - Ștafeta Ciclistă SM
Reacții de presă:
Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social