Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Centre sociale proprii / Centrul de zi pentru persoane afectate de scleroza multiplă / Vin colindătorii și la suferinzii de scleroză multiplă

Vin colindătorii și la suferinzii de scleroză multiplă

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Sofronie Episcopul Oradiei, centrul de zi cu hramul ”Acoperământul Maicii Domnului”, adresat persoanelor afectate de scleroza multiplă, a găzduit și în acest an un moment festiv închinat Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos.

 

La acest eveniment, care a avut loc în data de 19 decembrie 2016, ora 11, la sediul fundației (str. Buzăului, nr. 2B), au participat persoanele afectate de scleroza multiplă, alte afecțiuni neurologice și dizabilități asociate, aparținătorii acestora, dar și reprezentanți asociațiilor partenere: Asociația Filantropia Oradea, Asociația Safir. De asemenea, au fost invitați la eveniment sponsorii și voluntarii centrului, care au fost alături de fundație pe parcursul anului 2016.

Programul de colinde a fost oferit de grupul de colindători ansambului folcloric Bihorul, care au adus multă bucurie și căldură în sufletele celor prezenți, și care la rândul lor au găsit să răsplătească darul colindătorilor cu ropot de aplauze, dar și cozonaci și bucate alese.

 

Un alt moment de sarbatoare a fost adus de colindătorii de la școala din localitatea Giris, de copiii din familiile de rromi ingrijiți de Fundația Romanaid în centrul de nurtury coordonat de domnișoara Aurica Rostas.

 

În încheierea serbării, Asociația Safir și Asociația Filantropia Oradea, a dăruit pachete cadou, oferite de membrii acestei organizații tuturor persoanelor cu dizabilități prezente și celor asistate la domiciliu de centrul de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități, completând astfel acțiunea ”De Crăciun, adoptă un suflet!”, inițiată de Asociația Filantropia Oradea pentru persoanele aflate în dificultate din Oradea, între care sunt incluși și beneficiarii centrului de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități al Fundației de Scleroză Multiplă Bihor.

 

La Centrul comunitar SM Oradea sunt asistați 50 de persoane cu dizabilități prin servicii de kinetoterapie, psihoterapie, ergoterapie, asistență socială, acordare de bunuri materiale și hrană, iar la domiciliu sunt asistați un număr de 30 de beneficiari.

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social