Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Centre sociale proprii / Centrul de zi pentru persoane afectate de scleroza multiplă / Ziua Porților deschise la Centrul de Zi din Oradea

Ziua Porților deschise la Centrul de Zi din Oradea

Luni, 30 mai 2016, ciclul de evenimente dedicate Zilei Internaţionale împotriva Sclerozei Multiple (SM) s-a încheiat cu Ziua porţilor deschise la Centrul SM din Oradea. În cadrul evenimentului, la care au participat pacienţii Centrului, angajaţi şi specialişti, au fost prezentate serviciile sociale oferite de Centrul din Oradea, rezultatele Ştafetei Cicliste SM, care a trecut prin cinci reşedinţe de judeţ şi două capitale.

 

Ştafeta a colectat de peste tot mesaje de încurajare din partea suporterilor şi participanţilor, mesaje care au fost postate în ghivece cu flori la sediul Centrului SM Oradea.

 

Tot în cadrul evenimentului au avut loc o serie de prezentări tematice făcute de specialişti în kinetoterapie, psihologie, neurologie, dar și în legislația specifică persoanelor cu dizabilități.

 

Câţiva elevi din clasele IX B şi XII C de la Liceul Lucian Blaga din Oradea, membrii în Clubul Impact coordonat de Asociația Filantropia Oradea, au prezentat sub îndrumarea prof. Anda Ardelean, piesa Filimon şi Baucis. Evenimentul s-a încheiat cu servirea unei gustări, alături de persoanele afectate de SM.

 

Centru de tratament

Unul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a evenimentului a fost exprimarea dorinţei pacienţilor de a avea un centru de tratament la Oradea. Pacienţii cu SM din Bihor îşi doresc deschiderea unui centru de tratament şi la Oradea. Există un program naţional de tratament foarte costisitor, de 1.000 de euro pe lună. În acest program sunt 3.200 de pacienţi din cei 10.000 estimaţi la nivel naţional, care se pot trata în cele zece centre din ţară, dar nici unul la Oradea.

În Oradea sunt peste 100 de pacienţi care navetează la centrele din Cluj Napoca, Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti. Este o navetă foarte costisitoare să să mergi, să-ţi faci analizele şi tratamentul într-o altă localitate. Acesta a informat că există deschidere şi voinţă şi la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la Casa Naţională de Sănătate. De asemenea, există voinţă şi la nivel local. Mai trebuie doar acreditat un spital care să găzduiască centrul.

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social