Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Stiri / Start la Ştafeta Ciclistă SM

Start la Ştafeta Ciclistă SM

Patru tineri vor străbate şapte oraşe din ţară pentru cauza Sclerozei Multiple.

Galerie foto

Aflată la cea de-a doua ediție, organizată de Societatea de Scleroză Multiplă din România cu Sprijinul Asociației Filantropia, Stafeta Ciclistă SM a dat și în acest an startul la manifestarea prieteniei și compasiunii pentru persoanele afectate de scleroză multiplă.

Și în acest an am avut parte de soare, aer curat, glasuri de copii, tineri cu biciclete. Toate ingredientele necesare unei acţiuni de succes cum a fost cea demarată în săptămâna mondială de conștientizare privind efectele sclerozei multiple în familie și comunitate. Acţiunea a avut loc miercuri, 21 mai 2014, la ora 13:00, în Parcul 1 Decembrie, unde s-a dat startul Ştafetei Cicliste SM 2014, care a fost formată în acest an din patru tineri studenţi sau absolvenţi de kinetoterapie și care au traversat România până la Constanța, participând la manifestări similare organizate de voluntarii adunați în jurul persoanelor afectate de această maladie. Astfel, membrii ștafetei au pedalat pentru solidaritate împreună cu voluntarii din  şapte localități din țară (Oradea, Cluj Napoca, Bistrița, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, Constanţa și București), adunând mesaje de încurajare pentru cei care se confruntă cu această boală și informând populația cu privire la efectele acesteia. Au fost prezenţi zeci de copii și tineri cu bicicletele. Cu această ocazie în parc au fost organizate diferite concursuri cu premii.

Tombolă

Ștafeta a deschis un program de colectare de fonduri prin care au putut fi achiziţionate bilete de tombolă la Tombola Ștafetei Cicliste SM în valoare de 5 lei de la promotorii evenimentului. Biletele la tombolă s-au mai putut cumpăra până pe data de 29 mai a.c., iar extragerea națională, care a fost organizată pe data de 3 iunie 2013 a oferit premii constând în tichete de acces la Centrul Wellness Sunflower, sticle și farfurii decorative realizate manual de persoane cu SM, cărți despre SM și de rugăciuni, bilete de acces la tenis de masă și biliard, bilete la film, abonamente la programul de dezvoltare prin mișcare, Ki Aikido și gimnastica coloanei pentru adulți, tricouri, tichete la cofetariei și multe alte surprize. Banii adunaţi din vânzarea biletelor de tombolă vor fi folosiţi pentru susţinerea grupurilor de suport SM.

Proiectul este susținut de Asociația Filantropia Oradea, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba, Fundația Codri Mamului.

Articloe de presă: Jurnalul bihorean


Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social