Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Subiecte pe dizabilităţi / Cancer la sân / Grupul de sprijin pentru prevenirea cancerului la sân

Grupul de sprijin pentru prevenirea cancerului la sân

Primul obiectiv realizat după Crosul Roz

La începutul lunii martie, Asociaţia Filantropia Oradea a organizat "Crosul roz", prima etapă a campaniei pentru sprijinirea persoanelor afectate de cancer de sân. Pe 18 martie, în sala festivă a Protopopiatului din Oradea a avut loc a doua etapă a campaniei, cea de constituire a grupului de sprijin pentru persoanele afectate de cancerul la sân.

Campania roz" este o iniţiativă a Asociaţiei Filantropia Oradea prin care se doreşte promovarea unui spirit filantropic, de implicare comunitară, de identificare a resurselor în comunitate şi se desfăşoară cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei. Aceste resurse pot fi puse la dispoziţia grupului de lucru pentru rezolvarea unor probleme care nu pot fi soluţionate prin instrumentele convenţionale existente, adică prin intermediul spitalelor, administraţie publică şi alte instrumente de sprijin adresate persoanelor afectate de această maladie. Indicatorul cel mai consistent al iniţiativei se referă la crearea unui centru de informare şi consiliere pentru persoanele bolnave, un centru care se doreşte a fi dezvoltat ca resursă, nu ca instituţie, nu ca spaţiu, o resursă care să fie constituită de persoane voluntare, specialişti şi simpli cetăţeni din comunitate şi, de asemenea, care pot pune la dispoziţie, pe lângă expertiza şi timpul lor, şi eventuale resurse cum ar fi bani, cunoştinţe sau altele.

Promovarea voluntariatului în comunitate

Coordonatorul acestui proiect, părintele Laurenţiu Lazăr, consilier social-filantropic al Episcopiei Oradiei, a menţionat: "Ceea ce ne propunem astăzi este să constituim acel grup de sprijin, după ce am reuşit, acum o săptămână, să realizăm "Cursa roz", o iniţiativă care a încercat să promoveze voluntariatul în mediul comunitar şi a strâns la linia de start tineri, copii, vârstnici, adulţi care au dorit să manifeste împotriva acestei maladii angajându-se într-un protest constructiv. Adică, pe de o parte, s-a promovat sănătatea, iar pe de altă parte, s-a promovat şi sprijinul efectiv al acesteia prin acea mică donaţie de câte 5 lei, prin care s-a creat astfel un fond de 3.000 de lei care va fi pus la dispoziţia acestui grup de sprijin. Prin aceşti bani, grupul de sprijin va putea să construiască primele unităţi de sprijin, fie că este vorba de pagina web, fie că este vorba de discuţii, de întâlniri cu persoanele interesate de această temă sau alte activităţi". La întâlnirea desfăşurată în sala festivă a Protopopiatului Oradea au participat persoane din toate mediile de activitate: public, privat, organizaţii neguvernamentale, din mediul medical, asociaţia femeilor.

"Crosul roz" împotriva cancerului

Asociaţia Filantropia Oradea a organizat "Crosul roz", ca primă acţiune din cadrul campaniei de luptă împotriva cancerului la sân, la care au participat 112 persoane, cele mai multe dintre acestea fiind elevi la şcoli din Oradea. Câştigătorii au primit bilete la teatru, cinema, tichete valorice pentru produse de încălţăminte, pentru meniul zilei la restaurante din oraş ş.a.

 

Material realizat de Pr.Silviu Dobai

 

Reacţii de presă:

Ziarul Lumina

Conţinut asemănător
Crosul Roz
Tag-uri front, cancer la san
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter