Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Subiecte pe dizabilităţi / Scleroza multipla / Donaţie substanţială de fotolii rulante

Donaţie substanţială de fotolii rulante

12 voluntari americani au donat fotolii rulante în valoare de 250000 USD

Au ales să îşi petreacă ziua naţională oferind un ajutor celor suferinzi. Este vorba despre un grup de voluntari americani care azi dimineaţă au ajuns la la centru de scleroză multiplă din Oradea, unde au adus peste 200 de scaune cu rotile şi alte obiecte utile persoanelor cu dizabilităţi.

 

12 americani, memebri ai clubului Rotary Internaţional, au poposit azi dimineaţă la Centrul de Scleroză Multiplă din Oradea unde au adus peste 200 de scaune cu rotile, bastoane, perne terapeutice sau cadrane de mers. Voluntarii americani au ajuns la Oradea sâmbătă, iar următoarele patru zile le vor petrece în mijlocul persoanelor suferinde cărora vor încerca să le ofere o mână de ajutor. „Toate lucrurile pe care noi le-am adus pot fi adaptate pentru copiii sau adulţi. Acestea au fost puse la dispoziţie de fundaţia Hope Haven din SUA şi sperăm să fie de ajutor pentru cei bolnavi. În aceste zile noi suntem dispuşi să-i ajutăm pe bolnavi, să le cântăm şi să-i binedispunem" a spus Dave Mantooth, guvernatorului districtului  California 5220. Valoarea ajutoarelor este de 250.000 de dolari, iar pe lângă acestea americanii îi vor învăţa pe bolnavi cum să le folosească astfel încât să nu se rănească cu ele. „Într-o societate unde nu sunt suficiente mobiliere de mobilitate e o nevoie vitală de sprijin pe partea aceasta"a spus Daniel Mereuţă, preşedintele fundaţiei Portul Speranţei. Ajutoarele se vor îndreptata atât către persoanele cu dizabilităţi din Oradea cât şi către cele din judeţ. Centrul de scleroză multiplă şi Asociaţia Filantropia Oradea au fost parteneri ai acestei acţiuni, oferind sprijinul logistic necesar bunei desfăşurări a activităţilor derulate pe parcursul unei săprămâni.

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social