Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Subiecte pe dizabilităţi / Scleroza multipla / Extinderea şi reabilitarea centrului SM

Extinderea şi reabilitarea centrului SM

Proiectul european de finanţare nerambursabilă

Centrul de zi pentru persoane cu scleroză multiplă, aflat în reţeaua de servicii sociale a Asociaţiei Filantropia Oradea şi care funcţionează cu binecuvântarea Preasfinţitului Sofronie, Episcopul Oradiei, a intrat într-un amplu proiect de extindere şi reabilitare a clădirii, pentru ca aceasta să poată corespunde nevoilor persoanelor cu handicap. Din cele 3 milioane lei, la cât se ridică valoarea totală a proiectului, 2,4 milioane lei o reprezintă alocările nerambursabile din fonduri europene, derulate prin administraţia publică locală. Prin acest proiect avem în vedere creşterea gradului de accesibilitate în aceste spaţii, pentru că imobilul nu corespunde din nici un punct de vedere destinaţiei de centru de zi pentru persoane cu scleroză multiplă, din cauza lipsei unei rampe de acces, a unui ascensor, etajul de asemenea este inaccesibil pentru persoanele în fotoliu rulant, etc.

 

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cele 27 de persoane care frecventează centrul în prezent, urmând ca după încheierea lucrărilor numărul lor să crească la 67 şi cei 92 de beneficiari ai serviciului de informare şi consiliere furnizat de centrul de zi.

După finalizarea lucrărilor aceste persone vor avea asigurată o gamă diversă de servicii, începând de la acceptarea în centru şi mergând până la rezolvarea unor probleme persoanele specifice. În sprijinul beneficiarilor centrul va fi dotat cu aparatură IT şi de recuperare printre care un calculator cu soft special pentru terapie, un calculator special cu sistem Tutch Screen, un calculator special cu Large Keyboards şi Joystick, paralele reglambile, cilindru pentru rulări, pat reglabil, pernă cu rezonanţă magnetică, cadru de mers, fotoliu rulant, aparate de ozonoterapie, de drenaj limfator, de cromoterapie şi altele, aşa încât, după modernizare centrul va deveni o componentă importantă a comunităţii. "Centrul de zi este o parte importantă a îngrijirii persoanelor cu dizabilităţi pentru că abordează nu doar latura medicală ci şi latura socială, latura psihică şi răspunde şi celorlate nevoi ale persoane. Practic centrul reintroduce bolnavul în comunitate iar prin personalul existent îl ajută să îşi apere drepturile", afirmă psihologul centrului Sebastian Badale. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, între martie 2011 şi martie 2013, lucrările de reamenajare fiind adjudecate de firma Dan & Dan iar dirigenţia de şantier fiind asigurată de SC Arhiplan SRL.

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social