Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Subiecte pe dizabilităţi / Scleroza multipla / Final de proiect "Centrul Solidaritatea"

Final de proiect "Centrul Solidaritatea"

Peste 350 de persoane diagnosticate cu scleroza multiplăincluse în proiectul„Centrul Solidaritatea”

 Timișoara 2 martie 2021 Fundația Filantropia Timișoara, prin proiectul “Centrul Solidaritatea”, a oferit pentru mai mult de 20 de persoane diagnosticate cu scleroză multipla (SM) servicii medico-psiho-sociale complementare tratamentului medicamentos, care au contribuit la menținerea funcționării zilnice și creșterea calității vieții acestora. Aceste servicii au fost dezvoltate ca direcție de acțiune strategică în cadrul proiectului, în urma desfășurarii unei anchete psiho-sociale în rândul a 280 de persoane diagnosticate cu SM. Ancheta, desfășurată în perioada iunie-august 2020, a surprins aspectele cu care se confruntă bolnavii de SM din România și familiile acestora, cum se modifică sistemul lor de relaționare și care sunt elementele de suport pe care le accesează.

Proiectul, derulat în perioada aprilie 2020-februarie 2021,  a fost finanțat de Fundația Orange cu suma de 32.000 lei, prin intermediul “Susține un ONG!”, program anual ce încurajează implicarea angajaţilor companiei Orange în proiecte sociale.

 

Continuarea aici

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social