Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Subiecte pe dizabilităţi / Scleroza multipla / Ștafeta Ciclista SM 2015

Ștafeta Ciclista SM 2015

Cu binecuvântarea Presfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația Filantropia Oradea a demarat un proiect de sprijin oferit Asociației de Scleroză multiplă din România pentru realizarea celei de a treia ediții a Ștafetei Cicliste SM, care în acest an include în traseu și Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat anul acesta, în patru reședințe de județ, la care se adaugă București și Chișinău cu participarea voluntarilor, copii, tineri și familiile acestora. Ştafeta este organizată cu prilejul Zilei Mondiale SM, 27 mai, într-un demers comunitar de susținere a cauzei persoanelor afectate de scleroza multiplă pentru solidarizarea și încurajarea persoanelor afectate de această maladie.

Campania a pornit din Oradea, Parcul 1 Decembrie, în data de 20 mai, ora 16:00, unde participanții au scris mesaje de încurajare pentru persoanele afectate de SM, au urmărit un program artistic oferit de colaboratori ai Asociației Filantropia Oradea, ale cluburilor Impact din Oradea, înter care reprezentații de dans, demonstrații de karate, urmate de turul ciclist simbolic realizat de participanții la eveniment, care au însoțit membrii ștafetei cicliste o porține din drumul speraței deschis de aceștia la Oradea. Ștafeta ciclistă a trecut prin următoarele locaţii: Bistriţa, Chişinău – Republica Moldova, Constanţa, Bucureşti, Alba Iulia.

În fiecare dintre locaţiile amintite au fost invitați la eveniment persoane cu SM, aparţinători şi suporteri ai evenimentului, utilizând propriile biciclete. După efectuarea turului simbolic, în sunetul clopoțeilor de bicicletă, echipa ștafetei a plecat spre prima destinație din traseul național, purtând ca ștafetă, mesajele și fotografiile de încurajare ale comunității, pe care le va culege de pe tot traseul, până la punctul terminus. Suporterii bicicliști, care s-au alăturat acestei inițiative vor fi răsplătiți cu mici surprize pregătite de organizatori. Scopul acestei campanii este solidarizarea şi încurajarea pacienţilor afectaţi de scleroză multiplă în lupta lor cu această maladie.

 

Mai multe detalii pe pagina facebook a evenimentului:

www.facebook.com/pages/Stafeta-ciclista-SM/

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter