Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de educaţie şi tineret / Impact / 10 Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT în judeţul Bihor

10 Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT în judeţul Bihor

Un proiect pentru copiii și tinerii bihoreni

 

Asociația Filantropia Oradea a încheiat un parteneriat cu Fundaţia Noi Orizonturi pentru deschiderea a 10 Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT, cu sprijinul Romanian American Foundation. Aceste cluburi fac parte din reţeaua judeţeană de cluburi IMPACT Bihor, iniţiată şi coordonată de Asociaţia Filantropia, fiind totodată parte din reţeaua naţională IMPACT şi Mişcarea IMPACT. Cele 10 noi cluburi îşi vor începe activitatea în luna martie.
Proiectul a fost demarat cu o serie de cursuri de formare pentru 20 de viitori lideri/facilitatori voluntari care vor coordona activităţile cluburilor IMPACT – prin care tineri elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani dobândesc abilităţi pe baza a 4 componente de dezvoltare: Cetăţenie Activă, Angajabilitate, Antreprenoriat Social şi Leadership.
Cursurile sunt susţinute de formatori ai Fundaţiei Noi Orizonturi şi includ explicarea metodologiei şi a modului de funcţionare a cluburilor IMPACT: întâlniri săptămânale ale membrilor, ce cuprind activităţi de educaţie nonformală şi pregătirea de proiecte de serviciu în folosul comunităţii.
„Ne bucurăm să fim parteneri ai Asociaţiei Filantropia în derularea programului educaţional IMPACT. Am descoperit voluntari - profesori şi studenti, care cred în combaterea apatiei civice şi a corupţiei prin educarea tinerilor în spiritul cetăţeniei active. În Asociaţia Filantropia am găsit voluntari dornici să transforme lumea alături de IMPACT şi să aducă îmbunătăţiri educaţiei din România, prin înzestrarea tinerilor cu valori şi abilităţi de viaţă care să îi ajute să îşi găsească drumul”, a declarat Lidia State (Coordonator Regional, Fundaţia Noi Orizonturi).
În prezent există 103 cluburi IMPACT active în România, în 12 judeţe. Ele adună aproape 2.000 de tineri care se implică în proiecte prin care ajută comunitatea. Anul trecut, proiectele tinerilor IMPACT din ţara noastră au ajuns la peste 13.000 de persoane, printre care copii săraci, vârstnici bolnavi sau tineri cu dizabilităţi. Programul IMPACT este unul 100% românesc, iar eficienţa lui a făcut ca acesta să fie replicat la nivel internaţional în: SUA, Honduras, Republica Moldova, Republica Dominicană, Armenia.

Fundaţia Noi Orizonturi anunţă deschiderea a 10 Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT, în cadrul unui proiect realizat în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Oradea şi sprijinit de Romanian American Foundation. Acestea fac parte din reţeaua judeţeană de cluburi IMPACT Bihor, iniţiată şi coordonată de Asociaţia Filantropia, fiind totodată parte din reţeaua naţională IMPACT şi Mişcarea IMPACT. Cele 10 noi cluburi îşi vor începe activitatea în luna martie. Proiectul a fost demarat cu o serie de cursuri de formare pentru 20 de viitori lideri/facilitatori voluntari care vor coordona activităţile cluburilor IMPACT – prin care tineri elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani dobândesc abilităţi pe baza a 4 componente de dezvoltare: Cetăţenie Activă, Angajabilitate, Antreprenoriat Social şi Leadership. Cursurile sunt susţinute de formatori ai Fundaţiei Noi Orizonturi şi includ explicarea metodologiei şi a modului de funcţionare a cluburilor IMPACT: întâlniri săptămânale ale membrilor, ce cuprind activităţi de educaţie nonformală şi pregătirea de proiecte de serviciu în folosul comunităţii. „Ne bucurăm să fim parteneri ai Asociaţiei Filantropia în derularea programului educaţional IMPACT. Am descoperit voluntari - profesori şi studenti, care cred în combaterea apatiei civice şi a corupţiei prin educarea tinerilor în spiritul cetăţeniei active. În Asociaţia Filantropia am găsit voluntari dornici să transforme lumea alături de IMPACT şi să aducă îmbunătăţiri educaţiei din România, prin înzestrarea tinerilor cu valori şi abilităţi de viaţă care să îi ajute să îşi găsească drumul”, a declarat Lidia State (Coordonator Regional, Fundaţia Noi Orizonturi).În prezent există 103 cluburi IMPACT active în România, în 12 judeţe. Ele adună aproape 2.000 de tineri care se implică în proiecte prin care ajută comunitatea. Anul trecut, proiectele tinerilor IMPACT din ţara noastră au ajuns la peste 13.000 de persoane, printre care copii săraci, vârstnici bolnavi sau tineri cu dizabilităţi. Programul IMPACT este unul 100% românesc, iar eficienţa lui a făcut ca acesta să fie replicat la nivel internaţional în: SUA, Honduras, Republica Moldova, Republica Dominicană, Armenia.

 

Date de contact:

Adriana Popa - 0743081449

 

Reacții de presă:

Jurnalul Bihorean

 

Despre:

Cluburi de Initiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT ale Asociației Filantropia Oradea folosesc modelul de educație prin experiență IMPACT, dezvoltat de Fundația Noi Orizonturi. Cluburile IMPACT aflate sub coordonarea Asociației Filantropia Oradea sunt partea a mișcării naționale IMPACT inițiată de Fundația Noi Orizonturi.

 

Fundaţia Noi Orizonturi: a fost înfiinţată în anul 2000. Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societaţii. FNO a creat două programe de educaţie nonformală prin experienţă pentru tineri: Programul VIAŢA (un program de educaţie prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în staţiunea Straja) şi Programul IMPACT (Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri). Metodele de lucru utilizate în cadrul programelor FNO sunt educaţia prin serviciu în folosul comunităţii (service learning) şi educaţia prin aventură (adventure education). Pentru mai multe informații despre programele FNO, vizitaţi: www.noi-orizonturi.ro, www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

 

Romanian American Foundation: Misiunea Romanian-American Foundation (RAF) este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi a unei societăţi democratice, care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România.  RAF realizează investiţii sociale în trei arii programatice: antreprenoriat, educaţie şi dezvoltare comunitară. Fundația susţine proiecte, idei şi organizaţii care pot avea un impact substanţial în comunităţi şi care au un potenţial ridicat de creştere şi dezvoltare (www.rafonline.org).

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social