Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de educaţie şi tineret / Impact / Familia Impact Aduce Crăciunul la Liceul Iosif Vulcan

Familia Impact Aduce Crăciunul la Liceul Iosif Vulcan

Finanțat de Asociația Filantropia Oradea în cadrul proiectului ”De Crăciun Adoptă un Suflet” 2016, proiectul „Familia IMPACT aduce Crăciunul”, al elevilor de la Clubul Impact din cadrul Colegiului Naţional „Iosif Vulcan”, a demarat cu o campanie de strângere de fonduri şi produse, implicând un număr semnificativ de membri Impact și elevi. Astfel, oameni minunaţi au muncit şi alţi oameni deosebiţi au dăruit sute de produse de igienă, rechizite, dulciuri, haine şi chiar jucării pentru copiii săraci din comunitatea din Ioaniş, judeţul Bihor, comunitate unde procentul de analfabetism este foarte ridicat (75%). În 13 decembrie, o delegaţie de 16 elevi IMPACT au făcut o vizită copiilor din Ioaniş. Au organizat cu cei 82 elevi o după-amiază de jocuri de intercunoaştere, au susţinut activităţi de motivare pentru continuarea şcolii, au ţinut un mic atelier de dezvoltare a deprinderilor de igiena şi viaţă sănătoasă – totul într-o atmosferă prietenoasă şi veselă. La final, fiecare beneficiar a primit un pachet consistent, cuprinzând obiecte de igienă, rechizite, jucării şi dulciuri.

 

Miercuri, 20 decembrie, circa 25 de copii de la Ioaniş au fost invitaţi ai Clubului IMPACT Vulcanic, la Oradea. Vulcaniştii le-au arătat ce înseamnă o şcoală civilizată, ce înseamnă un stil de viaţă mai sănătos. De asemenea, copiii din Ioaniş au fost invitaţi acasă la vulcanişti, la o masă în familie, unde li s-a explicat cât de important este să finalizeze şcoala pentru a-şi putea asigura ulterior o viaţă mai decentă decât cea pe care o au în prezent.

Elevii de la „Iosif Vulcan” promit că vor rămâne prieteni şi susţinători morali ai copiilor din Ioaniş. Coordonatorul Clubului Impact Vulcanic este doamna Mihaela Levai, psiholog școlar în cadrul Liceului Iosif Vulcan din Oradea, lider de tineret certificat de Asociația Filantropia Oradea.

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social