Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de educaţie şi tineret / Proiecte Comeniu / Proiect Comenius cu parteneri din Grecia

Proiect Comenius cu parteneri din Grecia

Proiect de incluziune socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități

Galerie foto pe facebook la Prietenii SM, albume, Vizită telegație Grecia

Asociația Filantropia Oradea este partener în cadrul unui proiect Comenius Regio al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, iniţait împreună cu parteneri din Grecia, prin care se urmăreşte integrarea socială şi şcolară a copiilor cu nevoi speciale.


Lansarea proiectului a avut loc în data de 6 noiembrie 2013, la Hotelul Continental, în prezenţa a 70 de persoane, printre care şeful IŞJ Bihor, Daniel Negrean, adjunctul Nicolae Avram, mai mulţi inspectori şi directori din Oradea şi partenerii din Grecia. Daniel Negrean a făcut o scurtă prezentare a Oradiei şi a structurilor de învăţământ judeţene şi naţionale. "În urmă cu ceva timp un părinte m-a întrebat care ar fi cea mai bună şcoală în care ar putea să îşi înscrie copilul, care era în scaun cu rotile. Am constatat atunci că niciuna din şcolile din Bihor nu are o rampă specială pentru ca acel copil să poată învăţa într-o clasă la etaj, motiv pentru care cred că trebuie să facem mai multe eforturi pentru cei cu nevoi speciale ca să beneficieze de o educaţie mai bună", a povestit Negrean. Aplicantul proiectului este IŞJ Bihor, în parteneriat cu Primăria Oradea, Asociaţia Filantropia, Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu", Liceul Friedrich Schiller, Liceul Onisifor Ghibu, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 din Oradea, iar partener este Direcţia de Educaţie Primară din regiunea Thesprotia, Grecia. Obiectivele proiectului sunt promovarea dimensiunii europene în educaţia incluzivă, dezvoltarea unor competenţe pentru profesorii care predau în şcolile cu copii cu nevoi speciale, integrarea copiilor cu dizabilităţi în şcoală şi societate, schimbarea modului în care sunt priviţi în societate copiii cu nevoi speciale şi schimbul de experienţă cu privire la metodele de îmbunătăţire a vieţii acestora.

În seara de joi, 7 noiembrie, Asociația Filantropia Oradea a organizat o seară culturală la Centrul de Servicii Sociale pentru Persoanele cu Dizabilități din Oradea, centru de poartă hramul Acoperământul Maicii Domnului, unde oaspeții eleni au fost întâmpinați cu obieceiuri populare românești, au fost invitați să participe la o sesiune de instruire privind tehnicile de confecționare a cadourilor realizate manual, activitate specifică atelierului de ergoterapie din cadrul centrului de asistență a persoanelor cu dizabilități.

 

Preluat din Crisana si adaugat

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social