Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de educaţie şi tineret / Schimburi interculturale de tineret / Tabără pentru tineri defavorizați în St.Petersburg, Rusia

Tabără pentru tineri defavorizați în St.Petersburg, Rusia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația Filantropia Oradea a participant în perioada 21 - 30 iulie la un proiect internațional care promovează în mod activ abilitățile persoanelor cu dizabilități și se preocupă de promovarea unei imagini pozitive și reale a acestora. Proiectul a avut loc în Sankt Petersburg, Rusia și a fost organizat de organizația germană GEB Education and Mobiliy in Europe. România, reprezentată prin Asociația Filantropia Oradea, a participat alături de alte 9 țări: Franța, Germania, Portugalia, Spania, Bulgaria, Polonia, Rusia, Republica Moldova și Azrbaijan la un program destinat integrării persoanelor cu dizabilități la nivel european.


Schimbul de tineret We can Do It, aflat deja la a 9-a ediție, la care au participat un număr de 60 de tineri cu și fără dizabilități a avut loc în cadrul programului Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană.


La acest schimb, care este recunoscut ca fiind cel mai mare la nivel european, au participat 1 tânăr cu dizabilități din cadrul Centrului de Recuperare si Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Bratca, și trei tineri incluși în programul Bursa Filantropia a asociației noastre. Participanții asociației noastre au avut ocazia să demonstreze împreună cu ceilalți participanți cu dizabilități că este timpul și locul să recunoaștem abilitățile persoanelor cu dizabilități, căci fiecare om este o valoare și poate contribui, într-un mod constructiv la dezvoltarea societății în care trăiește.
Participanții au lucrat în echipe mixte în cadrul unor ateliere tematice de fotografie, teatru, dans, ceativitate, muzică, media, au interacționat cu comunitatea locală din Sankt petersburg, au vizitat obiective turistice de intres din Rusia au organizat și împărtășit elemente culturale din fiecare țară și s-au împărtășit momente de neuitat.

 

Galerie foto Facebook:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1245882712111618&type=1

 

 

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social