Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Aripi de Inger / Copiii abandonați acasă, sub ”aripile de înger”

Copiii abandonați acasă, sub ”aripile de înger”

Primii copii au fost primiți în casele de copii din Paleu și Oșorhei

Galerie foto Paleu

Galerie foto Oșorhei

După ce pe data de 1 Iunie 2021, Ziua internațională a copilului, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a binecuvânt lucrările de construcție a caselor de copii din Oșorhei și Paleu, binecuvântând deopotrivă și pe toți cei care s-au ostenit pentru împlinirea acestei misiunii îngerești, în data de 17 august 2021 căsuța din Paleu, iar în data de 18 august 2021 căsuța din Oșorhei, au primit primii copii, ca un dar venit din partea Maicii Domnului, sub acoperământul căreia a fost început acest demers îngeresc, în 15 august 2018, când parohiile incluse în proiectul ”Aripi de înger” au primit această chemare de slujire. Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Asociația Filantropia Oradea a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, printr-un protocol de colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor (DGASPC) și prin coordonarea Părintelui Laurențiu Lazăr, consilier eparhial al sectorului social-filantropic și președintele Asociației Filantropia Oradea, membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române, s-a demarat proiectul „Aripi de înger” prin intermediul căruia se propune construirea a cinci case de tip familial pentru copiii abandonați, pentru care s-a instituit o măsură de protecție din partea Statului. Valoarea investiției este de peste 150.000 de euro pentru fiecare așezământ. Acest nobil proiect vizează dezinstituționalizarea copiilor aflați în sistemul de protecție a copilului prin închiderea Centrului de Plasament nr. 2 din Oradea, unde sunt adăpostiți și îngrijiți șaizeci de copii și tineri, șdar și a altor centre de plasament din cuprinsul județului.

În noile cămine sociale, copiii orfani și abandonați vor fi îngrijiți cu scopul de a preveni marginalizarea socială (abandon școlar, cerșetorie, vagabondaj, dependență de sprijinul comunitar, delicvență juvenilă, prostituție, etc.) și de a-i sprijini în dezvoltarea spirituală, psiho-emoțională și integrarea lor socială cât mai firească și eficientă.  În acest sens, Asociația Filantropia a mobilizat cinci parohii din cuprinsul Episcopiei Oradiei care, sprijiniți de sponsori generoși și oameni cu inimă bună, vor pune la dispoziție terenul căminelor și vor purta de grijă copiilor orfani și abandonați. Totodată, se vor achiziționa cinci microbuze care vor asigura transportul copiilor, un efort material ce însumează 50.000 de euro.

Cei ce doresc să-și materializeze solidaritatea față de proiectul „Aripi de înger” al Asociației Filantropia Oradea, care oferă copiilor defavorizați șansa de a trăi o viață cât mai bună și liniștită, pot accesa  https://www.filantropiaoradea.ro/programe/programul-de-sprijinire-a-copilului-si-familiei/aripi-de-inger/aripi-de-inger, unde, prin diferite modalități, pot să contribuie la finalizarea construirii caselor cât mai repede cu putință.

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social