Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Aripi de Inger / Hram la căsuța de copii din Paleu

Hram la căsuța de copii din Paleu

Așezământul pentru copiii abandonați de la Paleu a îmbrăcat zilele trecute haine de sărbătoare, pomenind pe Sf.Mc.Adrian și soția sa Natalia (26 august), protectorii acestui așezământ.
Inspirați din valorile creștine ale sfinților protectori ai așezământului, părintele Vasile Popa, împreună cu credincioșii din parohia pe care o păstorește, a marcat această zi prin fapte de milostenie, oferind copiilor pe lângă afecțiune și sprijin, daruri deosebite, biciclete noi, dar și o masă festivă, prilej de multă bucurie și prietenie.
Sfintii Adrian si Natalia, sot si sotie, au trait in Nicomidia, in vremea imparatului Maximian. Sunt praznuiti pe 26 august. Adrian era pagan si pretor al Nicomidiei, iar Natalia era crestina. In timpul unei persecutii, vazand curajul si blandetea a 23 de barbati crestini, Adrian, un tanar de 28 de ani, a ales sa devina crestin.
Cand imparatul a auzit cele petrecute, l-a intrebat pe Adrian: "Ti-ai iesit din minti?”. Pretorul Adrian i-a raspuns: "Nu, abia acum mi le-am aflat”.
A fost aruncat in temnita impreuna cu ceilalti barbati crestini. Nu trecusera decat treisprezece luni de la casatoria lor. Cand l-au torturat pe Adrian, Natalia a stat langa el, intarindu-l in credinta.
Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social