Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Aripi de Inger / Vizită ANDPDCA la căsuțele din Paleu și Oșorhei

Vizită ANDPDCA la căsuțele din Paleu și Oșorhei

Doamna Florica Cherecheș, președinte ANDPDCA a vizitat căsuțele din proiectul Aripi de înger
Proiectul Aripi de înger a ajuns în atenția Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție (ANDPDCA), desigur ca și exemplu de bună practică, motiv pentru care în data de 25 august 2021 a primit vizita președintelul acestei instituții de stat aflate în subordinea Ministerului Muncii, cu rol de coordonare a sistemului de protecție a copilului în România.
Am profitat de ocazie că sunt câteva zile acasă, în concediu, pentru a vizita cele două case de tip familial deschise de câteva zile în Osorhei și Paleu, în care au fost mutați copiii din Centrul de plasament nr 2 Oradea, care a fost în sfârșit închis. Demult am așteptat acest moment!
Copiii au condiții mult mai bune în aceste case care oferă un climat apropiat de cel familial, dar sigur că acomodarea copiilor va lua ceva timp, pentru că schimbarea e majoră din multe puncte de vedere.
Această schimbare a fost posibilă datorită colaborării dintre DGASPC Bihor, ONG-uri și câteva parohii ortodoxe care promit să rămână aproape de acești copii în devenirea lor. Este o nouă dovadă a faptului că avem nevoie să stăm aproape unii de alții, să colaborăm, să ne ajutăm reciproc, pentru a dezvolta o comunitate, pentru a ne crește copiii, pentru a rezolva problemele de zi cu zi.
Aștept cu mult interes ca și celelalte două centre de plasament, unul din Oradea și unul din Popești, să fie închise până la sfârșitul anului, iar copiilor să li se găsească cele mai potrivite variante, pentru a beneficia de o îngrijire care să-i ajute să-și fructifice la maxim potențialul”, mărturisește public doamna Florica Cherecheș, pe pagina personala de facebook, ca urmare a vizitei la așezămintele proiectului.
Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social