Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Centrului de Informare și Consiliere pentru Cetățeni Străini / Activități de acomodare culturală pentru cetățeni străini

Activități de acomodare culturală pentru cetățeni străini

Galerie foto facebook

În data de 21 iulie 2017, CRI Oradea a desfășurat evenimentul de acomodare culturală  „Discover Romanian Craftsmen”, în cadrul proiectului „Integrare ACUM -  Abordări complexe și unitare pentru migranți”, activitatea nr. 3 - Acomodare culturală, activități recreaționale și învățarea limbii române.

 

Acest eveniment, la care au partcipat 14 persoane, a pornit de la nevoia de acomodare culturală a beneficiarilor, curiozitatea acestora de a se familiariza cu tradițiile și obiceiurile românești, nevoie care s-a împletit în mod fericit cu evenimentul cultural gândit, organizat și propus de Muzeul Țării Crișurilor, sub numele de Târgul Meșterilor Populari, care a avut loc la Oradea, în Parcul Nicolae Bălcescu, facilitat pentru acest grup de echipa cenrtului de informare și consiliere a cetățenilor străini din cadrul Asociației Filantropia Oradea.

 

Pe parcursul evenimentului beneficiarii au putut observa o mulțime de exponate din întreaga țară: Bucovina, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, dar și din afara țării: Serbia, Ungaria ori Camerun. În total 130 de meşteşugari şi artizani au încântat publicul amenajându-și standurile cu obiecte tradiţionale, haine, instrumente, măşti, tablouri, ceramică şi podoabe. Parcul a fost animat cu frumoase icoane, pe lemn şi pe sticlă, pictate sau sculptate, cu tablouri viu colorate, cu ceramică, viori cu goarnă, podoabe cu motive tradiţionale, mărgele, ii, pălării şi împletituri de nuiele (inclusiv veioze şi lampadare), piese textile, ouă încondeiate, viori cu goarnă, obiecte din fier şi papură, opinci şi alte accesorii din piele.

 

Cu ocazia acestui eveniment tinerii au avut posibilitatea de a socializa și să descopere cultura noastră românească, într-un ambient plăcut și autentic. Beneficiarii s-au arătat impresionați de creativitatea de care au dat dovadă meşteşugarii în amenajarea standurilor: mai colorate, mai vii, mai atractive.

 

 

La finalul întâlnirii, evaluarea evenimentului de către cei prezenți s-a realizat într-un cadru non-formal, consolidând colaborarea acestora cu centrul de informare și consiliere.

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter