Expediție despre istorie și etnografie în Oradea

Galerie foto (facebook)

Pentru a înțelege un oraș, trebuie să-i parcurgi istoria, nu doar străzile. Oradea este un oraș din ce în ce mai apreciat și din ce în ce mai atractiv, care-și promovează atracțiile turistice tuturor celor deschiși să descopere.

Centrul Regional de Integrare Filantropia Oradea a lansat o invitație cetățenilor străini care locuiesc în Oradea de a descoperi și înțelege mai bine istoria orașului printr-un tur organizat în Cetatea Oradea.

Astfel, am fost întâmpinați de un ghid (vorbitor de limba engleză) care ne-a prezentat Muzeul Orașului Oradea, precum și o serie de legende locale. Am admirat  expoziția de fragmente arhitecturale sculptate descoperite în diferite campanii de cercetare arheologică, am descoperit viața pe front în Primului Război Mondial, Sala cu Griffons, Muzeul Pâinii, istoria fotografiei în Oradea / Colecția de tehnică și artă fotografică, istoria religiilor din Oradea, iar la final ne-am bucurat de un picnic în parcul cetății.

Fotografiile realizate pe durata evenimentului  pot fi vizualizate pe pagina locală de facebook (International Integration Collection) la albumul intitulat: Exhibition about history and ethnography in Oradea.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Integrare ACUM II- Abordări complexe și unitare pentru migranți” FAMI/19.01.04 (05), finanțat prin Programul Național - Fondul Azil, Migrație și Integrare, toate cheltuielile fiind acoperite prin bugetul proiectului.

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social