Filantropia la Instituția Prefectului Hunedoara

            În cadrul proiectului Servicii de integrare pentru beneficiarii unei forme de protecție și pentru străinii cu ședere legală în România, în Regiunea de Vest, CRI Oradea a organizat o întâlnire la sediul Instituției Prefectului Hunedoara  în data de 12.07.2016.

În cadrul acestei întâlniri, la care au participat un număr de 10 de persoane, au fost abordate teme de interes pentru instituțiile, ONG-urile cu atribuții în domeniu, comunitatea de migranți din cadrul județului, respectiv: obiectivele proiectului, serviciile acordate, asistența materială a migranților vulnerabili, posibilitatea organizării de cursuri de limba română gratuite, activități culturale, educative, recreative, atât pentru adulți, cât și pentru minori, formarea unor reprezentanți din cadrul insituțiilor, colaborarea în cadrul unor grupuri de lucru, formarea mediatorilor interculturali etc.

Această întâlnire a avut scopul de a pregăti și înlesni colaborarea interinstituțională, dar și de a motiva instituțiile și societatea civilă de a se implica în procesul de integrare al migranților.

Agenda acestei întâlniri a cuprins:

-          un cuvânt de deschidere  - susținut de managerul local CRI Filantropia Oradea,  urmat de prezentarea participanților ( un tur de nume) pentru a facilita comunicarea si colaborarea intre cei prezenți;

-          prezentarea proiectului  - activități și servicii, cu accent pe prezentarea activității nr. 5– Dezvoltarea si Consolidarea de Retelele de suport locale  și activității nr. 6 - Servicii de formare pentru reprezentanţii instituţiilor locale cu atribuţii în domeniul integrării și mediatorii interculturali - susținută de managerul local CRI Filantropia Oradea.

-          prezentarea viziunii Asociatiei Filantropia Oradea cu privire la fenomenul migrației și o prezentare a activităților desfășurare pentru facilitarea integrării până în prezent, susținută de președintele Asociației Filantropia Oradea;

-          Menționăm faptul că în cadrul evenimentului a fost asigurată vizibilitatea proiectului și promovarea acestuia, s-au oferit 7 pixuri, 7 mape, s-a folosit un laptop, un aparat foto, un roll-up și s-au folosit prezentări powerpoint în care au fost introduse elementele de vizibilitate agreate prin proiect.

Întâlnirea s-a incheiat cu concluziile organizatorilor și feedback-ul celor prezenți.

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter