Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Centrului de Informare și Consiliere pentru Cetățeni Străini / Filantropia marchează Ziua Mondială a Refugiaților

Filantropia marchează Ziua Mondială a Refugiaților

Ziua Mondială a Refugiaților (20 Iunie) onorează puterea și curajul refugiaților

   Galeri foto (facebook)

   Cu toții știm că cea mai urgentă nevoie a refugiaţilor este aceea de a găsi protecţia pe care nu o pot primi în ţara lor de origine. Refugiaţii sunt oameni forţaţi să îşi abandoneze căminul pentru a scăpa de abuzuri sau de persecuţia războiului. Acești oameni doresc doar să se integreze într-o țară în care oamenii înțeleg ce înseamnă suportul social, nediscriminarea, prietenia, empatia față de alți semeni care au fost mai puțini norocoși fiindcă s-au născut într-o altă regiune în care libertatea este îngrădită, violența, suferința și uneori chiar moartea amenință în fiecare zi.

   Sentimentul nesiguranţei şi înstrăinării, odată ajunşi într-o ţară necunoscută, reprezintă starea de normalitate pentru cei care caută un loc de refugiu, forţaţi de conflictele şi discriminările la care erau supuşi în ţările lor. Totuşi, refugiaţii nu renunţă niciodată la visul de a avea un cămin, cu tot ce presupune acesta - familie, toleranţă, dar şi siguranţă.

   Astfel, cu prilejul Zilei Mondiale a Refugiatului , Centrul Regional de Integrare Filantropia Oradea, a organizat  în data de 18.06.2020 evenimentul  „Multiculturalitate - Atelier de pictat tricouri” unde fiecare participant a avut ocazia să-și pună toată creativitatea pe tricou cu mesaje de solidaritate și conștientizare către societate.

   Peste 40  de persoane din țări diferite, de etnii și culturi diverse, adulți și copii,  și-au împărtășit prin aceste picturi expresive pe tricouri propriile experiențe, emoții și sentimente legate de tematica refugiaților. Au învățat că toate frustrările, tristețea, singurătatea,  pot fi descoperite și alinate doar în prezența altor oameni care pot să nu vorbească aceeași limbă, dar pot să comunice prin iubire, toleranță, empatie, zâmbete, lacrimi și îmbrățisări. Durerea și bucuria nu se trăiesc în singurătate, suferința e alinată de persoanele dragi, iar fericirea își pierde valența dacă e simțită de unul singur.

  

Acest eveniment a fost unul reușit și promitem să  organizăm în continuare evenimente de acest gen pentru o informare cât mai eficientă a persoanelor din comunitate cu privire la integrarea imigranților.

   Prin acest eveniment ne-am  dorit să producem un impact asupra comunitații, să promovăm bunătatea, libertatea și egalitatea dintre oameni indiferent din ce țară provin.

   Vă mulțumim tuturor pentru participare, a fost un eveniment cu totul deosebit și suntem recunoscători că ați împărtășit cu noi rezultatul creativității voastre.

   Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului european: „Integrare ACUM II - Abordare complexă și unificată a migranților” - FAMI 19.01.04 (05).

 

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter