Tabără pentru cetățeni străini la Ponoară

 Galerie foto (facebook)

 Centrul Regional de Integrare Filantropia Oradea a organizat pe parcursul a două zile o experiență rurală românească autentică pentru beneficiarii proiectului „Integrare ACUM - Abordări complexe și unitare pentru migranți” FAMI/17.02.05.02. Cetățeni străini originari din India, Venezuela, China, Indonezia, Turcia, Egipt, Arabia Saudită și Republica Moldova au avut prilejul să petreacă două zile memorabile în comuna Bratca, județul Bihor

Pe parcusul celor două zile au fost organizate o serie de activități: plimbări pe un traseu în Vadu Crișului, vizită peștera Zmeului, vizitarea peșterii Unguru Mare din Șuncuiuș, vizită la biserica de Lemn din Beznea, la Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Bratca și activități recreative la Căminul pentru Persoane Vârstnice Ponoară, serviciu rezidențial adiministrat de Asociația Filantropia Oradea.

După servirea mesei de seară, cazarea beneficiarilor a fost asigurată în mod gratuit la persoane din comunitate cu care s-a discutat în prealabil, cetățenii străini au avut astfel prilejul să experimenteze “viața la țară” într-un mod autentic.

A doua zi, după servirea micului dejun, beneficiarii ne-au împărtășit experiența pe care au avut-o și activitățile pe care le-au derulat cu gazdele (cules legume din grădină, mulsul vacii, hrănirea animalelor etc). În continuare, alături de un ghid local, am continuat explorarea satului Ponoară într-un traseu de cca 3 ore, activitate de recreere foarte apreciată de beneficiari.

După servirea prânzului pregătit de angajații Căminului pentru Persoane Vârstnice Ponoară, beneficiarii au avut posibilitatea să mai descopere una din atracțiile turistice ale zonei, respectiv Cascada Boiului din Lorău, Bihor. Pentru această ultimă aventură, beneficiarii au fost provocați de echipa Centrului Regional de Integrare Filantropia Oradea să colaboreze și să se spijine reciproc, întrucât traseul prin pădure a fost unul destul de dificil din cauza vremii, provocare acceptată și dusă la bun sfârșit de către toți participanții.

Feedback-ul oferit de beneficiari pentru toată tabăra a fost unul excelent, aceștia declarându-se încântați și surprinși de frumusețea locurilor descoperite. Fotografiile realizate pe durata excursiei pot fi vizualizate pe pagina locală de facebook (International Integration Collection) la albumul intitulat: Experience Romanian Authentic Countryside.

Menționăm că excursia a fost gratuită pentru participanți, toate cheltuielile fiind acoperite prin bugetul proiectului „Integrare ACUM - Abordări complexe și unitare pentru migranți” FAMI/17.02.05.02, finanțat prin Programul Național - Fondul Azil, Migrație și Integrare

 

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter