Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / De Crăciun, adoptă un suflet / O zi dedicată pentru Mulțumesc, adresart voluntarilor proiectului ”De Crăciun, adoptă un suflet!”

O zi dedicată pentru Mulțumesc, adresart voluntarilor proiectului ”De Crăciun, adoptă un suflet!”

Miercuri, 22 ianuarie 2014, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația Filantropia Oradea și Fundația de Scleroză Multiplă Bihor au ales să înceapă anul 2014 oferind un imens, sincer și profund MULȚUMESC tuturor celor care s-au implicat în programul ”De Crăciun, adoptă un suflet!”. Cu toate că acest lucru s-a făcut deja, într-un mod informal, în timpul și imediat după încheierea evenimentului, am considerat că merită să facem o întâlnire specială în care să ne arătăm recunoștința și a-i onora pe fiecare dintre cei care s-au implicat, cu atât mai mult cu cât rezultatele sunt acum cuantificate și putem să le certificăm faptul că efortul lor nu a fost în van, dimpotrivă, împreună și doar împreună am reușit să aducem puțină lumină și speranță în sufletul celor care cu greu mai reușesc să lupte, am dovedit astfel că există loc de mai bine și că împreună putem reuși!

La eveniment au paticipat un număr de 70 de persoane, elevi și cadre didactice ale Liceului Teologic Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu”, Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu”, Liceului Teoretic ”Partenie Cosma”, Colegiului Național Mihai Eminescu, Colegiului Național ”Emanuil Gojdu”, Colegiului Național ”Iosif Vulcan”, Colegiului Tehnic ”Traian Vuia”, Liceului Teoretic Aurel Lazăr, Liceului de Artă ”Francisc Hubik”, Școlii Generale ”Nicolae Bălcescu”, Grădiniței 28, Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”, dar și un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Întâlnirea s-a desfășurat după următoarea agendă: cuvânt de deschidere prezidat de către președintele Asociației Filantropia Oradea, Lazăr Laurențiu, urmat de reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, inspector de specialitate, prof. Florin Negruțiu. Întâlnirea a continuat cu prezentarea rezultatelor și o trecere în revistă a colecției de poze și implicării fiecăruia. La final, au fost oferite diplome de merit, s-au realizat jocuri și s-au discutat noi propuneri de colaborare.

Reamintim, programul “De Crăciun adoptă un suflet”, aflat la a V-a ediție, s-a desfășurat în perioada 14 noiembrie – 24 decembrie 2013 de către o echipă substanțială  formată din angajații Asociației Filantropia Oradea și Fundației de Scleroză Multiplă Bihor, 12 unități de învățământ, 9 parohii ortodoxe, 5 organizații și instituții partenere și 5 voluntari străini. Parteneriatul cu școlile și liceele orădene a fost completat cu implicarea Asociația Safir, Fundației de Scleroză Multiplă Bihor, a International Orthodox Christian Charities (IOCC), Administrației Social Comunitare Oradea (ASCO) și Asociației Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei. Înreaga echipă care a reușit să ofere sprijin material și financiar în valoare de peste 15000 lei unui număr de peste 200 de persoane aflate în dificultate (pentru detalii vezi aici)

Programul “De Crăciun adoptă un suflet!”, precum și altele desfășurate de-a lungul timpului, mă determină să adaug în încheiere: “Să nu te îndoiești niciodată ca un număr mic de oameni pot schimba lumea, in realitate ei au facut-o deja” (Margaret Mead).

 

Reactii de presa:

Jurnalul Bihorean

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter