Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / De Paşti, adoptă un suflet / De Paşti, adoptă un suflet

De Paşti, adoptă un suflet

Program de sprijin pentru familiile și persoanele singure aflate în dificultate

Conceput cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, proiectul De Paşti, adoptă un suflet, aflat la cea de a treia ediție, organizat de Asociaţia Filantropia Oradea, prin Centrul de resurse, ca un program de propovăduire a milei creştine şi a spiritului filantropic, inspirat şi din lucrearea sfinţitoare şi tămăduitoare a Sfântului Maslu, proiectul este menit să vină în sprijinul comunităţii, implicând preoţi, credincioşi, societăţi comerciale, organizaţii, colaboratori şi parteneri din cuprinsul Eparhiei Oradiei, într-un demers de împreună slujire a parohiilor ortodoxe şi promovare a valorilor creştin- ortodoxe, într-o lume din ce în ce mai secularizată.

Peste 500 de copii, persoane nevoiaşe, persoane cu dizabilităţi şi membrii ai familiilor aflate în dificultate vor primi în aceste zile ajutorul campaniei „De Paşti, adoptă un suflet”, prin care 10 parohii din Episcopia Oradiei, împreună cu alţi sponsori şi colaboratori, au oferit alimente, îmbrăcăminte, jucării şi bunuri de folosinţă personală, pentru ca aceste persoane să primească şi o mângâiere trupească, prin darurile oferite, de praznicul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

În data de 11 aprilie 2012, după cum ne informează Pr. Silviu Dobai, parohiile participante au făcut efectiv cumpărăturile, realizate în regim propriu sau într-unul din centrele comerciale partenere acestei acţiuni, prin intermediul grupului de iniţiativă de la nivelul parohiei, sub coordonarea preoţilor parohi. Selgros Supermarket a completat cadourile cu o donaţie în bunuri pentru fiecare parohie participantă.

La fel ca şi anul trecut, în cadrul proiectului s-a menţinut colaborarea dintre parohii pentru acordarea de sprijin unui număr cât mai mare de beneficiari. Astfel, parohiile care au putut oferi sprijin unui număr mai mare de beneficiari, prin medierea echipei de la Centrul Eparhial, au oferit sprijin familiilor identificate de alte parohii, care nu au avut resurse suficiente pentru a acoperii nevoile listei de beneficiari.

Au fost pregătite peste 500 de pachete fiecare conţinând ulei, zahăr, făină, carne, cozonaci, dulciuri, paste făinoase şi o sticlă de suc, precum şi obiecte de folosinţă personală. Coletele vor fi distribuite de către preoţii implicaţi în proiect în zilele de 12, 13 şi 14 aprilie 2012.

Participanţii la acest proiect sunt: pr. Dorel Rusu de la Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Oradea, pr. Gheorghe Nemeş, reprezentantul Parohiei Oradea-Vii, pr. Lucian Gâgă de la Parohia Sânmartin II, pr. Cătălin Arvai din Parohia Cărănzel, pr. Sorin Suciu de la Parohia Abrămuţ, pr. Mihail Vancea de la parohia Husasău de Tinca, pr. Nicolae Balog de la parohia Episcopia Bihor, pr. Horea Oprea de la Parohia Băile 1 Mai şi pr. Dan Lele de la Capela Penitenciarului Oradea şi reprezentant al Paraclisului Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Oradea. De asemenea, la acest eveniment au participat şi angajaţii peniteciarului Oradea dar şi persoanele private de libertate. Deţinuţii au contribuit cu banii câştigaţi din vânzarea icoanelor pictate de aceştia cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale.

În după-amiaza aceleiaşi zile s-a încheiat un acord de parteneriat între Asociaţia Filantropia Oradea, Scucursala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor. Obiectivele proiectului sunt furnizarea de servicii sociale acreditate pentru persoanele cu dizabilităţi din Oradea şi judeţul Bihor. Beneficiarii proiectului sunt peste 150 de persoane cu dizabilităţi din judeţul nostru (copii, adulţi şi vârstinici), dar şi familiile acestora. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de un an de zile.

 

Reactii de presa:

Basilica.ro

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social