Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Excursie în Bihor pentru migranți

Excursie în Bihor pentru migranți

 În data de 4 august 2017, CRI Oradea a desfășurat evenimentul de acomodare culturală  „Trip to Unguru Mare Cave!”, în cadrul proiectului „Integrare ACUM -  Abordări complexe și unitare pentru migranți”, activitatea nr. 3 - Acomodare culturală, activități recreaționale și învățarea limbii române.

 

Acest eveniment, la care au participat 58 de persoane, a pornit de la nevoia de acomodare culturală a beneficiarilor, curiozitatea acestora de a afla despre misterioasa legendă din această zonă.

 

Pentru a atrage beneficiarii la acest eveniment noi l-am promovat pe pagina de facebook sub genericul „Trip to Unguru Mare Cave!”

 

Pe parcursul vizitei în peșteră beneficiarii au putut observa o mulțime de cristale transparente de calcită care împodobesc tavanul și pereții interiori de la etaje inferioare.

 

Ajunşi la capătul primei săli, beneficiarii au putut admira o cascadă şi asta pentru că firul subţire de apă ce curge prin peşteră se prelinge peste pietre albe. Potrivit ghidului este vorba despre crisit care se găseşte doar în Apuseni.

 

Peştera continuă cu o sală care este considerată a fi o cetate, unde se ascundeau apărătorii. De-a lungul vremii, acolo au fost găsite vârfuri de suliţă şi topoare de piatră. În 1958, într-o altă zonă a peşterii au fost descoperite structuri de lemn, urme de animale şi oase subţiri, folosite ca ace de cusut (potrivit descrierii ghidului). În timpul vizitării peșterii Unguru Mare am fost uimiți și de o mare colonie de lilieci (aproximativ 100), care fac obiectul mai multor legende locale.

 

Cu ocazia acestui eveniment tinerii au avut posibilitatea de a socializa și să descopere cultura noastră românească într-un ambient plăcut și autentic. Beneficiarii s-au arătat impresionați de frumusețile naturii.

 

După vizitarea peșterii ne-am întors la centrul CRI Oradea, unde am continuat seriile de socializare prin jocuri, discuții și propuneri de îmbunătățire a serviciilor centrului pentru migranți coordonat de Asociația Filantropia Oradea.

 

La finalul întâlnirii, evaluarea evenimentului de către cei prezenți s-a realizat într-un cadru plăcut, deschis, propice pentru socializat - la o felie de pizza și un pahar de suc.

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social