Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Prima cameră - pentru copii și tineri din instituții / Prima cameră - integrarea la ”firul ierbii”

Prima cameră - integrarea la ”firul ierbii”

Exemplu de integrare comunitară a unui tânăr provenit din sistemul de protecție a copilului
Nimic neobișnuit în fotografiile acestea, veți spune. Da, așa este, pentru că și tinerii care provin din instituțiile de protecție a copilului fac parte din rutina zilei, iar integrarea lor profesională înseamnă normalitate. La Brico Depot Oradea îl veți întâlni pe Dănuț, despre care șefa de magazin ne-a mărturisit: "dacă mai aveți Dănuți clonați, să ni-i aduceți...”. Dănuț este un copil pe care îl laudă toți colegii. Din septembrie va face cursul pentru calificarea de stivuitorist, un curs plătit de Brico. Ne bucurăm pentru el, are atâta voință... putere... încredere... modestie... simplitate.
În fața unei alte societăți comerciale, un alt tânăr provenit din sistemul de protecție a copilului se prezintă la un interviu pentru normalitate, pregătit pentru o integrare în același cadru fotografic cu nimic neobișnuit, dar atât de plin de conținut. Să-i urăm succes lui Florin.
Integrarea profesională a tinerilor proveniți din sistemul de proiecteție a copilului este adesea dificilă, atât datorită abilităților încă neadaptate pe deplin a acestor tineri, cât și datorită prejudecăților care se manifestă la nivelul comunității. Din acest motiv, nevoia de servicii din partea echipei multidisciplinare a proiectului Prima cameră este foarte mare, iar agenda de intervenții este încărcată.
Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social