Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Program persoane vârstnice / Episcopia Oradiei a inaugurat un nou centru pentru vârstnici

Episcopia Oradiei a inaugurat un nou centru pentru vârstnici

Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei a sfințit miercuri, 12 iunie 2019, noul cămin pentru vârstnici ocrotit de Sfântul Pantelimon din localitatea bihoreană Ponoară.

Cu acest prilej, ierarhul a rostit un cuvânt prin care a evidențiat  importanța pe care o acordă Biserica lucrării filantropice, în special îngrijirii celor bolnavi.

„Este un cămin care funcționează sub oblăduirea și cu binecuvântarea Bisericii și ne rugăm Bunului Dumnezeu ca, bătrânețile celor care sunt internați în această casă și a celor care vor mai veni, să fie liniștite, senine și pururea sub binecuvântarea Părintelui ceresc”, a spus ierarhul.

Pe această cale, Episcopul Oradiei a felicitat pe toți cei care s-au străduit în construirea acestui cămin.

La final, Preasfințitul Părinte Sofronie, a vizitat pe fiecare din cei 14 bătrâni ai centrului, binecuvântându-i, se arată în comunicatul emis de Episcopia Oradiei.

Centrul pentru persoane vârstnice Sfântul Pantelimon din localitatea Ponoară este un serviciu social de tip rezidențial cu o capacitate de 25 de locuri, fiind administrat de Asociația Filantropia a Episcopiei Oradiei.

 

Sursa: Basilica.ro

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter