Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Program persoane vârstnice / Primăvara speranței la centrul de vârstnici

Primăvara speranței la centrul de vârstnici

Album foto facebook

Mama aduce fără îndoială, în orice circumsanță emoție, nostalgie și bună dispoziție, dar în această perioadă, în care și pandemia apasă pe umerii părinților, și așa afectați de povara anilor, parcă și sensibilitatea copiilor este mai mare, acumulând în plus îngrijorare și teamă. Aceste stări și emoții sunt regăsite și la căminul pentru persoane vârstnice de la Ponoară, acolo unde peste 20 de părinți în etate sunt îngrijiți cu pricepere și afecțiune.

Ca urmare a provocărilor din această perioadă, atât vârstnicii cât și personalul căminului sunt testați, accesul în așezământ este drastic limitat, chiar și pentru familia și apropiații celor îngrijiți, care nu lasă surplusul de emoție să întârzie. Chiar dacă drastice, aceste limitări și măsuri de siguranță a făcut ca pe tot parcursul anului 2020 și până în prezent să mu fie înregistrate persoane infectate cu COVID, într-un mediu în care știrile care prezită centre pentru persoane vârstnice care sunt afectate de această maladie contagioasă sunt prezente tot mai des în jurnalele de știri.

 

Cu toate acestea, ritmul vieții la în căminul celor care au fost tineri odată este unul care încearcă să se adapteze la provocările vremii și să aline dorul părinților pentru copii, deopotrivă cu cel al copiilor pentru păriți, oferindu-le momente de socializare, fie online, fie local, cu pătrarea distantei necesare.  Totodată, zilele onomastice și cele de naștere sunt prilej de socializare și încurajare care fac mai ușoară traversarea acestei perioade. De asemenea, cu prilejul zilei de 8 martie dedicăm și noi câteva versuri mamelor din căminul pentru persoane vârstnice de la Ponoară.

 

Sub stele trece apa
Cu lacrima de-o sama,
Mi-e dor de-a ta privire,
Mi-e dor de tine, mama.
Maicuta mea: gradina
Cu flori, cu nuci si mere,
A ochilor lumina,
Vazduhul gurii mele!
Maicuto, tu: vecie,
Nemuritoare carte
De dor si omenie
Si cintec fara moarte!
Vint hulpav pom cuprinde
Si frunza o destrama.
Mi-e dor de-a tale brate,
Mi-e dor de tine, mama.
Tot casca leul iernii
Cu vifore in coama.
Mi-e dor de vorba-ti calda,
Mi-e dor de tine, mama.
O stea mi-atinge fata
Ori poate-a ta naframa.
Sunt alb, batrin aproape,
Mi-e dor de tine, mama.
Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social